Petitchef

Mancare de praz cu masline

Felul principal
2 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.
  • Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, pasta de tomate, vinul si daca mai este nevoie putina apa. apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele oparite si se lasa la fiert cateva clocote. Se adaugat si prazul.
  • Se potriveste de sare si se adauga si patrunjelul verde tocat. Se poate servi si cald si rece.


Poze

Mancare de praz cu masline
Mancare de praz cu masline - poza 2

Întrebări:




Comentarii (11):

gogu, 12/09/2013

Buuuuuuuuuuuuuun rau pe vremea asta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Diana Lucia, 16/07/2019

Este fff buna.

(0) (0) Abuz
marcudoina2004, 23/05/2017

Am eu o reteta care nu da gres niciodata.Iau 2 prazi mari,,vreo 3-4 cartofi ,in functie de marime ,o telina mica rondele,,masline vreo150gr,o ceapa mare ,bulion,,paprica veritabila caramizie,dulce ,eventual si putina paprica iute,piper boabe,usturoi,verde sau uscat,asa ca la vreo 5 catei sau 2 usturoi verzi zdraveni.,sare,ulei .Se calesc in ulei ceapa rondele,prazul rondele ,cartofii cuburi,si telina jumatati de rondele subtiri, pana se inmoaie .Se pun5-6 boabe de piper ,,boia, o lingurita cu varf ,dar sa nu se arda , usturoi ca sa se caleasca un pic,apoi pun maslinele negre.Torn apa cat cuprinde ,las sa fiarba scazut ,la sfarsit pun patrunjel verde tocat sau in amesctec cu marar verde tocat,combinatia este excelenta ,apoi torn o lingura zdravana de bulion,sare dupa gust si ii mai dau 2 clocote.Las sa se raceasca.Combinatia paprica - bulion,ceapa-praz-cartofi-telina,patrunjel-marar e grozava.Poti manca dupa ce s-a mai racit putin si cu mamaliga.Nu mai vrei altceva ,are un gudt senzational,se simt toate aromele ,fara opariri,aruncari de apa in care au fiert

(0) (0) Abuz
stiuca, 07/03/2016

Eu la calit ceapa as arunca si un catel de usturoi

(1) (0) Abuz
08/12/2013

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Cred ca are o aroma bestiala!

(0) (0) Abuz
06/12/2012

O face si fetiza mea de 11 ani! excelent!

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Am facut aceasta reteta de multe ori.ne place f mult

(0) (0) Abuz
23/11/2012

Super buna

(0) (0) Abuz
28/10/2012

Foarte gustoasa si hranitoare

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fondue de praz
Fondue de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Muffins cu praz
Muffins cu praz
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează