Petitchef

Mancare indiana de linte cu legume

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Gasiti linte portocalie decojit si despicat la orice plafar, la Kaufland sau la unele supermarketuri. E o linte rosie-portocalie, micuta. Fierbe repede si e usor de digerat.

    Spalati lintea in 5-6 ape si puneti-o la fiert impreuna cu morcovul, ardeiul capia, turmericul si sarea. LIntea aceasta fierbe foarte repede, in aproximativ 10-15 minute, asa ca ar fi bine sa puneti morcovul taiat in felioare foarte subtiri sau dat pe razatoare ca sa aiba timp sa fiarba.

    Pregatiti condimentele, ghimbirul si prazul (curatati, tocati). Puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara micuta, pe foc mic. Cand uleiul e suficient de cald aruncati in el semintele de fenicul si chimen. Lasati-le sa pocneasca 4-5 secunde, apoi adaugati prazul si ghimbirul. Dupa 4 minute puneti si coriandrul cu feniculul pulbere. Amestecati. Stingeti focul dupa inca 1 minut.

    Cand lintea si legumele au fiert, adaugati amestecul de ulei cu condimente. Mai lasati sa fiarba 3-4 minute, adaugati mararul tocat si inchideti focul. Lasati sa stea acoperit cu capac inca 10 minute.

    Serviti cu painite dietetice indiene Chapati sau Parathas ! (Gasiti retetele pe Petit Chef sau pe blog)

    Comentariu: Gasiti fenicul, coriandru, turmeric si chimen la magazinele de produse naturiste. Pentru a macina condimentele pe care le achizitionati sub forma de seminte, aveti nevoie de o rasnita de condimente sau de cafea. Ghimbir proaspat este la super/hyper-marketuri. Daca totusi nu gasiti ghimbir proaspat, puteti folosi pulbere (tot de la plafaruri).

Rețete inrudite

YouTube

Dahl cu linte rosie



Întrebări:




Comentarii (34):

27/04/2015

Yummmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/08/2013

Excelent!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
EMILIA, 18/09/2018

FB

(0) (0) Abuz
Doina, 15/08/2018

Nu am mancat niciodata mancare indiana cu marar. Nu stiu cum merge mararul, care are o savoare puernica, cu celelalte condimente.

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 22/03/2018

Am cumparat deja 1,5 kg de linte portocalie de la Mega Image. Cand voi cumpara si ingredientele celelalte - a parte dintre ele sunt deja cumparate - voi face acea reteta indiana. Sunt deja sigura ca va fi ceva de mare succes. Multumesc.

(0) (0) Abuz
26/05/2015

Am mancat la Agra, este superbuna ! Excelenta. Voi incerca s-o prepar si eu. Am copiat reteta ! Felicitari !

(0) (0) Abuz
27/01/2015

F.buna sanatoasa

(0) (0) Abuz
nimeni, 27/01/2015

Bine preparata,gustoasa si originala pentru noi.

(0) (0) Abuz
27/01/2015

Reteta este foarte sanatoasa si gustoasa, iar ingredientele le gasiti la orice market. De asemenea lintea portocalie/rosie se poate prepara la dry coker, este foarte buna alaturi de carne

(0) (0) Abuz
27/01/2015

Este ceva cu totul aparte, de aceea m-a si atras aceasta reteta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează