Petitchef

Musaca de vinete cu cartofi si carne

Felul principal
3 porții
40 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se taie ceapa marunt, vinata se curata de coaje si se taie rondele subtiri, cartofii se curata de coaje se spala si se tau rondele subtiri, carnea spalata bine se taie in bucati mici, patrunjelul se taie marunt.
  • Se pune jumatate din cantitatea de ulei intr-o cratita, se pune carnea stoarsa bine si ceapa maruntita, sare piper si se prajesc 10 minute la foc mic, se adauga apoi 5 linguri de pasta de rosii si 1 cana de apa, lasi sa dea un clocot dupa care se trag la o parte.
  • Se ia o tava chiar si de prajitura ( se imbraca marginile cu folie pt a o proteja sa nu se arda ) sau tava de la aragaz, se toarna jumatate din cantitatea de ulei ,si se aseaza cartofii taiati rondele peste care se presara vegeta si putin patrunjel.
  • Peste stratul de cartofi se aseaza rondelele de rosii si se presara putina sare si patrunjel peste ele. (Se lasa 4-5 rondele pt a fi puse deasupra cind musacaua este aproape gata)Rondelele de vinete se dau cu un praf de sare dupa care se aseaza peste rosii intr-un strat subtire, se presara patrunjel peste ele
  • Peste vinete se toarna carnea si sosul din tigaie, se complecteaza cu apa si pasta daca lichidul nu a ajuns pina la ultimul strat pus , se mai adauga piper, patrunjel
  • Se baga tava la cuptor pentru 1 -1,15 ore, inainte cu 15 minute de a fi gata se mai pun 3-5 felii de rosii si citeva masline, se stropeste cu sosul din tava deasupraMusacaua este gata si se presara patrunjel deasupra.
  • Musacaua poate fi servita calda sau rece ,pentru un gust mai delicios se adauga putina smintina. Cei carora le place mincarea preparata cu usturoi ,pot adauga 2-3 catei de usturoi pisati cind se baga musacaua in cuptor.

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque



Întrebări:




Comentarii:

nathan74, 17/03/2017

Message for those two tards that were concerned about grammar!
Than eat your grammar's spelling observation rather than a healthy food made from scratch! I guess you guys are a processed food eater and water fluoride lover! Idiots!

(0) (0) Abuz
03/03/2015

Este foarte gustoasa!!!

(1) (0) Abuz
26/11/2013

Super gut

(1) (0) Abuz
08/10/2013

Comentariul tău:foarte buna

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Interesant....

(1) (0) Abuz
05/11/2011

Am vazut si citit reteta asta sau cam asa suna...intr-o revista si arata de-ti lasa gura apa
:)

(1) (0) Abuz
29/07/2011

Scuza-ma, te rog, dar pe langa faptul ca esti agramata, n-am inteles o iota din reteta, nu esti coerenta in explicatii...! Deplorabil! In vata sa scri, altfel...iti pierzi timpul...inutil, postand aiurea...!

(0) (2) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează