Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

(4.62/5 - 8 voturi)

1 comentariu

Muschiulet de porc cu sos de ciuperciTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 1 kg muschiulet de porc
- 3 foi de dafin
- 3 linguri de sare grunjoasa
- 2 fire de rozmarin
- 2 fire de cimbru
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 5-6 boabe de piper negru
- 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapa mica, tocata
- 500 g ciupercute champignon, curatate si feliate
- 500 ml smantana pentru gatit (32% grasime)
- 2 linguri de marar proaspat, tocat
- 2 linguri de brandy
- sare
- piper negru, proaspat macinat
Preparare:

Etapa 1: Se curata muschiuletul de sidef si grasime. Se spala bine si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Se pun intr-o oala 5 litri de apa, sarea grunjoasa, cimbrul si rozmarinul, usturoiul, dafinul si piperul. Se da in clocot, apoi se acopera, se stinge flacara si se lasa sa infuzeze pana ce lichidul se raceste complet.

Etapa 2: Se introduce muschiuletul in saramura, se acopera si se lasa la marinat peste noapte. Se scoate apoi din saramura, se scurge bine si se sterge cu grija cu prosoape de hartie. Se lasa apoi sa se zvante, la temperatura camerei, circa 1-2 ore.

Etapa 3: Se tempereaza muschiuletul 1-2 ore, la temparatura camerei. Se taie apoi pe transversala, bucati de 2 cm grosime. Se sareaza si se pipereza dupa gust.

Etapa 4: Se incinge restul de ulei intr-o tigaie neaderenta si se prajesc bucatelele de carne 2-3 minute pe fiecare parte, sau cat este necesar ca sa fie facute si rumenite dupa dorinta.

Etapa 5: Se face acest lucru in transe, ca sa nu se aglomereze tigaia (se prajesc cate 4-6 felii odata).Se scot din tigaie bucatile prajite si se asaza pe un gratar metalic, asezat deasupra unei farfurii. Se acopera lejer cu folie metalica si se lasa sa stea 10 minute, cat timp de prepara sosul.

Etapa 6: Se adauga in tigaie ceapa si se sareaza. Daca este nevoie se mai adauga 1 lingura de ulei. Se prajeste la foc mediu, racaind fundul tigaii ca sa se curete de micile resturi caramelizate lasate de carne.

Etapa 7: Se adauga ciupercutele si se gatesc 2-3 minute, amestecand ocazional. Se adauga brandy si se inclina tigaia ca sa se aprinda. Se flambeaza ciupercutele pana ce flacara se stinge de la sine. Alcoolul a ars astfel, iar aroma bauturii a ramas in sos.

Se adauga smantana si sucul lasat in farfuria de sub grilajul pe care se odihnesc feliutele de carne prajita. Se amesteca 2 minute, pana ce sosul se ingroasa usor. Se adauga mararul si se amesteca rapid. Se ia tigaia de pe foc.

Se serveste carnea cu sos alb de ciuperci si salata verde.




Printează pagina
De Radu Popovici (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

Nicolae
5 / 5

Minunat...

|


Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Prajitura de craciun

Prajitura de craciun
dezgustător
delicios