Petitchef

Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete sau doar ii taiam in jumatate. Ii punem intro oala cu apa care clocoteste si in care am pus o lingurita de sare. Lasam la foc mediu sa se fiarba circa 8-10 minute.Intre timp, spalam bine muschiuletul de porc, il taiem in doua bucati egale, scoatem grasimea si pielitele de pe el, il asezonam si il punem deoparte.Cand cartofii s-au fiert (dar nu de tot), ii scoatem si ii scurgem de apa. Ii punem intrun vas Jena, presaram un pic de sare si cateva frunzulite de rozmarin .
  • Luam o tigaie, punem 1 lingura de ulei de masline la incins si cand totul e fierbine, punem usturoiul zdrobit (tocat) si cateva frunze de rozmarin proaspat. Peste ele, punem muschiuletul de porc si incepem sa-l prajim la foc mare, cateva minute dupa care il intoarcem pe partea cealalta.
  • Pana se prajeste muschiuletul de porc, pregatim baconul in asa fel incat sa infasuram muschiuletul cu feliile de bacon.
  • Dupa ce i-am infasurat, ii punem inapoi in tigaie, iar tigaia o introducem in cuptorul care deja a fost incins la 220ºC! Turnam si sosul care s-a format in tigaie la prajirea muschiului, peste carne.Incepem sa pregatim cartofii taranesti, pana stau muschiuletii nostri in cuptor.Intro alta tigaie, punem 1 lingura de ulei de masline, punem 4 felii taiate in jumatate le punem in tigaie si peste ele aruncam ceapa taiata juliene, si asteptam sa se rumeneasca frumos si baconul si ceapa.


Poze

Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti
Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti - poza 2
Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti - poza 3
Muschiulet de porc in bacon cu cartofi taranesti - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

19/10/2016

Cuptorul la 180 grade pentru carne.cartofii NU se fierb!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/10/2016

De unde se poate vedea ca "cea mai buna pasare e tot porcul". Nu poate fi decat foarte, foarte buna !

(0) (0) Abuz
11/08/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
21/01/2013

Foarte bine arata:D

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Este ok

(0) (0) Abuz
06/07/2012

Asta e o mancare foarte gustoasa dar pentru cei sub 60 de kg;insa ne mai rasfatam si noi astia cu peste 100

(0) (0) Abuz
24/02/2012

Imi lasa gura apa

(0) (0) Abuz
claudia paula, 11/01/2011

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează