Petitchef

Paella de marisco (cu fructe de mare)

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Incepem sa pregatim totul cu cca 1.30 h inainte de a servi masa.Vor iesi 6 portii,deci puteti injumatati cantitatile.Pregatim supa de peste din 1.2 l de apa si preparatul special deshidratat.Eu cumpar din pescarie de obicei,insa de data asta aveam un borcanel de la knorr cu supa de peste deshidratata.
  • A fiert apa si am folosit mai mult decat era recomandat pe cutie,gustand supa pana am considerat ca este destul de sarata si aromata incat sa dea gust orezului fara un adaos ulterior de sare.A spalat langustinele,si cu o foarfeca le-am taiat crusta dinspre coada pana la baza capului.In acest fel,le veti desface mult mai usor la mancat.Am spalat crevetii si i-am pus la scurs.Apoi a curatat bine midiile sub jetul de apa rece cu un cutit,pana au fost curate.Le-a pus intr-o cratita pe foc mediu si le-am acoperit cu un capac.
  • In cateva minute se vor desface si vor lasa tot sucul pe care il vom masura si inlocui cu supa de peste.De obicei de la 500 g midii se obtin in jur de 200 ml de suc.Asa am avut si eu,deci am scos 200 ml din cei 1.2 litri de supa si i-am inlocuit cu zeama midiilor.Intr-o paellera sau o tigaie larga si inalta punem 8 linguri de ulei de masline.
  • Punem crevetii si langustinele, prajindu-le pe ambele parti,timp de cateva minute.Nu mult,fiindca devin gumoase,au un timp destul de scurt de gatire,cca 3 minute pe fiecare parte.Scoatem totul pe o farfurie pe care o tinem la cald,aproape de aragaz.Intre timp am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus la prajit in uleiul in care am prajit crevetii si langustinele.
  • Cat s-a prajit ceapa am spalat,si apoi taiat inele calamarii deja curatati de nenea de la pescarie.Am adaugat si calamarii peste ceapa si usturoi,si am lasat la prajit timp de 10 minute,amestecand din cand in cand.Dupa 10 minute am adaugat rosiile in bulion facute in casa,din rosii bio.Puteti folosi insa chiar si suc de rosii sau rosii in bulion cumparate.Am turnat supa de peste cu zeama de midii,si am lasat sa fiarba.
  • Era deja fierbinte,deci a fost o chestiune de secunde.Am adaugat apoi pliculetele de sofran si lingurita de boia de ardei uite.Acestea au rolul de a da o nuanta galbuie orezului,in Spania insa,se foloseste un colorant alimentar lichid,pe care A UITAT SA IL CUMPAR !! In supa care fierbea am presarat orezul cat am putut de uniform,apoi cu o lingura de lemn am aranjat pentru prima si ultima oara orezul in tigaie.
  • Va trebui sa fie in strat relativ uniform,pentru a se putea coace in mod egal.De acum inainte nu vom mai atinge lingura pana la servire.Lasam la foc vioi timp de 8-9 minute, apoi dam la foc mediu si mai lasam inca 10 minute.In ultimele 5-7 minute aranjam crevetii si langostinele deasupra orezului, cu putin bun gust,fiindca vom pune tigaia pe masa pentru a imparti portiile,si vrem sa arate bine.Adaugam apoi si midiile scoase din cochilii,lasand insa cateva intregi pentru creerea contrastului.Asezam totul si asteptam sa se termine cele 10 minute.Acum vom lasa paella timp de cateva minute,in care caldura si umiditatea vor desprinde si orezul de la baza,in caz ca ati folosit o tigaie pt paella.Daca veti folosi una antiaderenta,nu se va lipi,insa cateva minute tot trebuie sa o lasam oricum, dupa care o ornam cu felii de lamai,pe care fiecare le va stoarce dupa bunul plac.


Poze

Paella de marisco (cu fructe de mare)
Paella de marisco (cu fructe de mare) - poza 2
Paella de marisco (cu fructe de mare) - poza 3
Paella de marisco (cu fructe de mare) - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
4 porții
1 h 45 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Paella super rapida la multicooker cookeo
Paella super rapida la multicooker cookeo
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartă cu fructe roșii și crumble expres
Tartă cu fructe roșii și crumble expres
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
4 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează