Petitchef

Papricas de pui cu smantana

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
186 Kcal

Ingrediente

2

Preparare

  • Si prajit-o intr-o lingura de unt si una de ulei, pana s-a coagulat sangele, apoi scos-o si pastrat-o la cald. mai adaugat o lingura de ulei, si prajit ceapa, peste care presarat boia, nu foarte multa.
  • Cand ceapa s-a muiat, adaugat carnea, supa fierbinte, si lasat sa fiarba cu capac, dar fara sa fie acoperita total cratita. Intre timp am pregatit sosul, amestecat smantana, faina si laptele si omogenizat bine-bine.
  • Cand sosuletul a scazut, si carnea incepea sa se desprinda de pe os, tras cratita de pe foc si adaugat ingroseala.mai lasat sa dea cateva clocote, si stins focul.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)
Calorii: 186Kcal
  • Carbo: 10.7g
  • Grăsimi: 8.1g
  • Grăsimi sat.: 4.3g
  • Proteine: 17g
  • Fibre: 1.7g
  • Zahăr: 4.9g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 6

Poze

Papricas de pui cu smantana
Papricas de pui cu smantana - poza 2
Papricas de pui cu smantana - poza 3
Papricas de pui cu smantana - poza 4
Papricas de pui cu smantana - poza 5
Papricas de pui cu smantana - poza 6
Papricas de pui cu smantana - poza 7
Papricas de pui cu smantana - poza 8
Papricas de pui cu smantana - poza 9

Întrebări:




Comentarii (16):

n-i--, 04/11/2017

Am fost si eu printre cei care au criticat retetele postate de SilviaU, dar, dupa ce am urmarit aceiasi reteta pe siteul ei, mi-am dat seama ca publicarea retetei cu dezacorduri gramaticale si trunchita, nu este din cauza celei care o propune, ci din cauza analfabetilor si retardatilor angajati in redactia PETITCHEF, si a sefilor acestora, care nu citesc ce se publica. Aceste enormitati, nu sunt in concordanta cu ce scrie aceasta SilviaU. Nu cunosc aceasta persoana, dar pentru a va convinge ca este asa,accesati siteul autoarei cu reteta expusa, pentru a incerca ceva ce sa va iasa. Nu mai pierdeti timp si nu va mai enervati citind ce scriu acesti analfabeti. Sfat pentru SilviaU: de fiecare data cand va publica o reteta, dati siteul cu denumirea retetei pentru ca cei ce vor sa o citeasca corect si nu mai dati replici dure celor care in nestiinta de cauza va adreseaza cuvinte urate si jignitoare.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Multumesc frumos n-i--! :) Am luat legatura cu un admin de la PC, mi-a promis ferm ca va cerceta ce s-a intamplat, posibil un virus sa fi afectat softul. O sa vedem ce va descoperi. Astept si eu.

26/07/2013

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
badea_c2016, 07/11/2017

Te rog mult sa publici aici care este adresa site-ului tau ca sa putem citi ca lumea retetele. Imi dau seama ca trebuie sa fie gustoase si e mare pacat ca nu putem afla exact cum le faci.

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Www.silvia-unaalta.ro
Momentan administratorii PC lucreaza la remedierea problemelor legate de postarea retetelor mele.

Nicolaer, 02/11/2017

Chiar esti nesimtitä

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Da?! Si de ce ati tras concluzia asta?

TUDOSIE, 02/11/2017

Draga Constanta, denumirea de PAPRICAS vine din maghiarul ,,paprikas,, si nu inseamna neaparat ardei sau boia, este o mancare specific ungureasca,,tejfeles paprikas,, si este exact aceasta mancare din carne de pui cu smantana si galuste, numai ca, galustele de fierb separat in apa cu sare si fiecare serveste cata carne si cate galuste doreste, nu se amesteca.

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Multumim de completari. Soacra e unguroaica si face fara galuste, si pune pasta de ardei facuta in casa. Fiecare varianta pe care am gustat-o, chiar si in Ungaria, mi-a placut foarte tare, nu cred ca exista reteta fixa.

John_, 02/11/2017

Uite Silvia, azi vreau sa fiu serios. Te-am facut in toate felurile, tu ai raspuns la fel. Ok, trecem peste toate. Mai frate, mai omule, de ce nu faci ceva sa intrerupi aceste preluari deformate de pe site-ul tau? Ce te retine? Ai vreun protocol cu ei? Din comentariile vechi rezulta ca aceasta stare dureaza de mult.

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Le-am scris ca nu mai vreau sa colaborez cu ei, adica nu mai vreau sa imi publice retetele. Le-am scris si acum un an, nu mi-a raspuns nimeni. Deci nu am cum sa opresc actiunea aceasta. Mi-am sters din contul PC retetele, dar tot apar daca le caut direct pe site. Ce sa mai fac? Inclusiv azi le-am scris pe Fb. Pe aplicatia din mobil nu mai raspunde nimeni de la ei din mai a.c. Ce sa fac, astept 2018, ca prin perioada sf de an o sa o fiu iar atacata. Eu doresc macar sa stie lumea ca NU EU POSTEZ AICI si retetele mele sunt alterate si prezentate total diferit decat sunt pe site-ul meu. Si vina nu e a mea. Si nici nu pot sa intru sa le modific, desi nu-i treaba mea.

i142703, 02/11/2017

Nu m-a deranjat la aceasta reteta decat exprimarea, nu mai stim sa vorbim corect romaneste?
Sun foarte urat la ureche!

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Va asigur ca nu asa apare publicata pe site-ul meu. Nu stiu ce soft folosesc cei de la PC, mi-au nenorocit toate retetele. Daca intrati direct pe site, o sa vedeti diferenta.

mariane, 02/11/2017

Voi pregati acest preparat, cat de curand.

(0) (0) Abuz
21/03/2016

No bine , no ! Usturoi kicsit nu pune ?

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Nu.

constanta_s2014
constanta_s2014, 21/03/2016

Bai fratilor, ma scoateti din minti cu retetele voastre. Nu spun ca nu e buna, o fi , dar n-are nici in clin nici in maneca cu papricasul. Cand spui PAPRICAS te gandesti la "paprika", adica la ardei. In cazul acestei retete unde este ardeiul ca nici pe langa el n-a trecut, iar faptul ca ai pus putina boia asta nu se pune pentru ca o punem la multe alte mancaruri (eu si la varza pun putina) si nici uneia nu-i spunem papricas. Ce ai facut tu aici este ceva intre ciulama si pui cu smantana si nici pe departe papricas, asa ca schimba-i numele ca duci oamenii in eroare. Spun inca odata : cred ca este bun ce ai facut dar NU ESTE PAPRICAS !

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Da, asa este, aveti dreptate. Reteta e postata in 2009, eram si eu la inceput cu bucatareala. De atunci am mai invatat una alta, papricasul contine boia mult mai multa, ardei nu pot pune ca nu mai manca ai mei copii. Asta-i adevarul, un papricas adevarat trebuie sa fie rosu, dar acum fiecare adapteaza reteta in functie de cei pe care-i hraneste.


Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1 h 5 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Ganache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana Ganache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana Sosul cu smantana Sosul cu smantana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează