Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Paste cu ciuperci in sos alb

(4.44/5 - 995 voturi)

101 comentarii

Paste cu ciuperci in sos albTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 25 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 500 g paste;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 100 g cascaval
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.
Preparare:

Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.
In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete.
Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.

Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.
paste cu ciuperci in sos alb

Pofta buna!




Printează pagina
De Cami Gospodina (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5

Cand gatiti pastele cu sos nu se pune ulei in apa de fiert pentru ca sosul nu mai prinde la fel de bine. Inlocuiti cascavalul cu parmezan ras marunt.

| am gătit această rețetă
2 / 5

Dragii mei...Cascavalul nu are ce cauta in ecuatia de mai sus...Probabil doar putin ras dupa ce tot preparatul este gata (pastele amestecate cu restul ingredientelor )..Va sfatuiesc ca ptr un sos alb legat imediat fara cocoloase sa amestecati dupa ce puneti smantana lichida , 1 galbenus de ou ..

1 / 5

"Se lasa sa dea cateva clocote" - timp in care smantana se transforma in apa....

| am gătit această rețetă
3 / 5

Adăugaţi puţin usturoi la sos, schimbaţi caşcavalul cu o brânză uşoară, şi.... totul e perfect!

| | am gătit această rețetă
5 / 5

Pina ce imi place cum suna, o sa gatesc si eu reteta si va spun parerea. Multumesc.

1 / 5

Nu folositi cascaval! Se va inchega si vor iesi aiurea. Incercati cu o branza cu mucegai albastru sau Gorgonzola.

... click aici pentru a vedea toate comentariile (101)


Rețete inrudite


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Mini tarte cu pere si mere

Mini tarte cu pere si mere
dezgustător
delicios