Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Paste cu ciuperci in sos alb

(4.45/5 - 909 voturi)

101 comentarii

Paste cu ciuperci in sos albTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 25 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 500 g paste;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 100 g cascaval
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.
Preparare:

Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.
In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete.
Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.

Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.
paste cu ciuperci in sos alb

Pofta buna!



Imprimer cette page
De Cami Gospodina (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

2 Operatori PC Isteti si Seriosi ! Oferta serioasa de locuri de munca ! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: monicap.jobs@gmail.com

| i cooked this recipe
2 / 5

Cand gatiti pastele cu sos nu se pune ulei in apa de fiert pentru ca sosul nu mai prinde la fel de bine. Inlocuiti cascavalul cu parmezan ras marunt.

| i cooked this recipe
3 / 5

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: rodi.oprea1962@gmail.com

2 / 5

Dragii mei...Cascavalul nu are ce cauta in ecuatia de mai sus...Probabil doar putin ras dupa ce tot preparatul este gata (pastele amestecate cu restul ingredientelor )..Va sfatuiesc ca ptr un sos alb legat imediat fara cocoloase sa amestecati dupa ce puneti smantana lichida , 1 galbenus de ou ..

1 / 5

"Se lasa sa dea cateva clocote" - timp in care smantana se transforma in apa....

| i cooked this recipe
1 / 5

Nu folositi cascaval! Se va inchega si vor iesi aiurea. Incercati cu o branza cu mucegai albastru sau Gorgonzola.

... click aici pentru a vedea toate comentariile (101)


Rețete inrudite


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Plachie de peste (reteta video)

Plachie de peste (reteta video)
dezgustător
delicios