Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Paste cu ciuperci in sos alb

(4.44/5 - 1084 voturi)
106 comentarii


Ingrediente:

- 500 g paste;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 100 g cascaval
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.

Preparare:

Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.
In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete.
Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.

Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.
paste cu ciuperci in sos alb

Pofta buna!


Printează pagina Adaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5

Cand gatiti pastele cu sos nu se pune ulei in apa de fiert pentru ca sosul nu mai prinde la fel de bine. Inlocuiti cascavalul cu parmezan ras marunt.

Postat 20/10/2014, 13:07 | am gătit această rețetă
2 / 5

Dragii mei...Cascavalul nu are ce cauta in ecuatia de mai sus...Probabil doar putin ras dupa ce tot preparatul este gata (pastele amestecate cu restul ingredientelor )..Va sfatuiesc ca ptr un sos alb legat imediat fara cocoloase sa amestecati dupa ce puneti smantana lichida , 1 galbenus de ou ..

Postat 13/08/2014, 15:28
1 / 5

"Se lasa sa dea cateva clocote" - timp in care smantana se transforma in apa....

Postat 06/07/2014, 15:26 | am gătit această rețetă
1 / 5

O mizerie!

Postat 22/01/2016, 18:36 | am gătit această rețetă
5 / 5

F buna bv bv bv bv bv bv

Postat 26/10/2015, 13:14 | am gătit această rețetă
5 / 5

OK!

Postat 17/09/2015, 13:46 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (106)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: