Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Paste cu ciuperci in sos alb

(4.44/5 - 1085 voturi)
106 comentarii



Ingrediente:

- 500 g paste;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 100 g cascaval
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.

Preparare:

Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.
In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete.
Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.

Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.
paste cu ciuperci in sos alb

Pofta buna!


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5

Cand gatiti pastele cu sos nu se pune ulei in apa de fiert pentru ca sosul nu mai prinde la fel de bine. Inlocuiti cascavalul cu parmezan ras marunt.

Postat 20/10/2014, 13:07 | am gătit această rețetă
1 / 5

"Se lasa sa dea cateva clocote" - timp in care smantana se transforma in apa....

Postat 06/07/2014, 15:26 | am gătit această rețetă
1 / 5

O mizerie!

Postat 22/01/2016, 18:36 | am gătit această rețetă
5 / 5

F buna bv bv bv bv bv bv

Postat 26/10/2015, 13:14 | am gătit această rețetă
5 / 5

OK!

Postat 17/09/2015, 13:46 | am gătit această rețetă
5 / 5

FFFF BUNA RETETA ..MULTUMESC.
Scrisa in ROMANESTE PENTRU INTELESUL TUTUROR ROMANILOR....Eu pun un pic de ulei la ferbere si la sos adaug si un pic de marar proaspat ,este super.

Postat 18/05/2015, 09:00 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (106)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)