Paste cu morcovi si dovlecei

(4.35/5 - 159 voturi)
23 comentarii


Ingrediente:

250-300 g paste

2 dovlecei

2 morcovi

2 catei usturoi

1 lingura ulei masline

Preparare:

Taiem betisoare morcovii si dovleceii.Curatam usturoiul si cu lama cutitului apasam putin cat sa se zdrobeasca.Punem la fiert pastele in apa cu sare,avand grija sa nu le lasam nici macar 1 secunda mai mut decat scrie pe cutie.Eu le scot chiar putin mai inainte,imi plac mai “al dente”.Intr-o tigaie incalzim 1 lingura de ulei de masline.Inclinam tigaia si o tinem cu uleiul deasupra flacarii,si punem usturoiul.Lasam pana isi elibereaza aroma,nu pana se coloreaza,caci va fi amarat deja uleiul.Il scoatem si punem morcovii si dovleceii la sotat.Ii saltam cateva minute in tigaie,amestecandu-i bine,dupa care presaram si sare.

Scurgem pastele si le punem in tigaia cu legume.Le mai lasam cateva secunde sa se intrepatrunda aromele.Servim imediat.

Sunt minunate pastele acestea ! Eu le refac ori de cate ori am ocazia fiindca sunt prea bune.Incercati-le si va veti convinge !


Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 409Kcal
  • 20%
  • Carbo:
  • 71.3g
  • 24%
  • Grăsimi:
  • 6.9g
  • 11%
  • Grăsimi sat.:
  • 0.9g
  • 4%
  • Proteine:
  • 13.8g
  • 28%
  • Fibre:
  • 6.5g
  • 26%
  • Zahăr:
  • 6.6g
  • 8%

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 303g




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 28/03/2013, 13:48

Este foarte buna yamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.siyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 20/09/2014, 21:21

Devino ACUMA actionar GRATIS la cel mai mare facebook din lume.
Timp limitat pana la inchiderea emisiunii de actiuni GRATIS.

https://www.globallshare.com/ro/2824594.html

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/06/2012, 00:56

Le-am facut azi si e printre cele mai bune retete de paste si clar metoda mea favorita de acum incolo. Au fost excelente, am presarat si un pic de branza peste.

(0) (0) Abuz
1 / 5wald_alex
Postat 19/11/2014, 16:23

Extraordinar!!!!! pe cand o reteta cu paste fierte si un strop de ulei?????

(1) (0) Abuz
4 / 5
Postat 27/06/2012, 20:10

O idee foarte buna, eu am mai pus putin piper si branza pe deasupra.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/08/2012, 12:00

SUPER BUNE NU AM CUVINTE DAR..................ATENTIE INGRASA

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 01/12/2014, 11:30

Astazi de ziua Romaniei ati adus niste retete oribile

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 21/03/2013, 13:36

Cred ca sunt bune.
mai vrem retete de post.

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (23)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale