Petitchef

Peste prajit cu sos de ciuperci

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Sosul de ciuperci:

Preparare

  • Pestele proaspat sau decongelat, se curata, se spala, se sterge cu hartie absorbanta.
  • Se portioneaza, bucatile se dau prin faina, se scutura sa se îndeparteze excedentul si se pun la prajit in ulei bine încins. Cand s-a rumenit si a fost patruns bine, se pun pe un platou cald.
  • Separat pregatim sosul de ciuperci cu praz. Prazul se spala, se curata si se taie rondele pe oblic, ciupercile se taie felii. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se pune ulei si se adauga ciupercile.
  • Cînd ciupercile s-au inmuiat, se adauga prazul si usturoiul zdrobit si mai calim putin.
  • La sfarsit se adauga smantana diluata cu zeama de ciuperci, in functie de cat este nevoie si se mai lasa 2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste alaturi de pestele prajit, presarand si patrunjelul tocat.

Rețete inrudite

YouTube

Naut prajit



Poze

Peste prajit cu sos de ciuperci
Peste prajit cu sos de ciuperci - poza 2
Peste prajit cu sos de ciuperci - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

EmanuelaD, 01/11/2020

Foarte delicios ! Multumim pentru rețeta.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un ou prăjit
Cum să gătești un ou prăjit
1 porții
4 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Naut prajit
Naut prajit
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează