Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Piept de pui cu sos de ciuperci

(4.53/5 - 1022 voturi)
107 comentarii



Ingrediente:

4 buc de piept de pui,
100 gr ciuperci champignon,
3 linguri unt,
2 linguri faina,
250 ml lapte,
50 gr smantana,
sare,
piper.

Preparare:

Se preancalzeste grillul.
Se amesteca intr-un vas o lingura de unt topit cu sare si piper si se ung bucatile de piept de pui.
Se dau la cuptor pentru 10 minute, dupa care se intorc si se mai lasa 10 minute.

In caz ca nu aveti la indemana un grill, se poate folosi si prajit pieptul de pui.

Se face sosul.
Se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie, se adauga ciupercile curatate si taiate feliute.
Se calesc pana se inmoaie.
Se presara faina si se toarna laptele si putina apa, amestecand continuu cu un tel, pana se leaga sosul.
Se adauga smantana.
Se potriveste de sare si piper.
Se serveste pieptul de pui cu sosul fierbinte.

Bon Appetit!

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 282Kcal
  • 14%
  • Carbo:
  • 8.9g
  • 3%
  • Grăsimi:
  • 13.7g
  • 21%
  • Grăsimi sat.:
  • 8g
  • 40%
  • Proteine:
  • 30.3g
  • 61%
  • Fibre:
  • 0.9g
  • 3%
  • Zahăr:
  • 4g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 218g

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Eu , am adaugat la sos si usturoi , patrunjel verde si doar citeva fire de marar proaspot... este SUPER, SUPER.

Postat 08/07/2015, 11:25 | am gătit această rețetă
5 / 5

Minunata reteta, usor de facut si foarte sanatos!

vpepuskas7 | Postat 18/06/2015, 11:33 | am gătit această rețetă
1 / 5

Se prea incalzeste grillul? Cat de tare? Champignion deja inseamna ciuperci, de ce le zici ciuperci champignion? Daca nu avem grill, putem folosi un gratar cu carbuni? Vad ca faci rantas fara sa-i spui pe nume: Halal gospodina!

Postat 15/04/2015, 13:53 | am gătit această rețetă
platon_n2013
5 / 5

MINUNAT

platon_n2013 | Postat 25/01/2015, 23:06 | am gătit această rețetă
2 / 5

09 Ian.2015- Reteta este buna dar cu gramatica stam prost de tot... Nu se scrie cu litera "i' din "a" la "se peaincalzeste cuptorul"...

Postat 09/01/2015, 16:05 | am gătit această rețetă
5 / 5

Bun si simplu

Postat 11/02/2014, 16:32 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (107)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: