Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Piept de pui cu sos de ciuperci

(4.53/5 - 1019 voturi)
105 comentarii

Ingrediente:

4 buc de piept de pui,
100 gr ciuperci champignon,
3 linguri unt,
2 linguri faina,
250 ml lapte,
50 gr smantana,
sare,
piper.

Preparare:

Se preancalzeste grillul.
Se amesteca intr-un vas o lingura de unt topit cu sare si piper si se ung bucatile de piept de pui.
Se dau la cuptor pentru 10 minute, dupa care se intorc si se mai lasa 10 minute.

In caz ca nu aveti la indemana un grill, se poate folosi si prajit pieptul de pui.

Se face sosul.
Se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie, se adauga ciupercile curatate si taiate feliute.
Se calesc pana se inmoaie.
Se presara faina si se toarna laptele si putina apa, amestecand continuu cu un tel, pana se leaga sosul.
Se adauga smantana.
Se potriveste de sare si piper.
Se serveste pieptul de pui cu sosul fierbinte.

Bon Appetit!

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 282Kcal
  • 14%
  • Carbo:
  • 8.9g
  • 3%
  • Grăsimi:
  • 13.7g
  • 21%
  • Grăsimi sat.:
  • 8g
  • 40%
  • Proteine:
  • 30.3g
  • 61%
  • Fibre:
  • 0.9g
  • 3%
  • Zahăr:
  • 4g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 218g

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Eu , am adaugat la sos si usturoi , patrunjel verde si doar citeva fire de marar proaspot... este SUPER, SUPER.

Postat 08/07/2015, 11:25 | am gătit această rețetă
5 / 5

Dar nu se scrie "preancalzeste" ci "preincalzeste" pentru ca provine din "incalzeste".

Postat 15/01/2016, 08:29
3 / 5

Pentru doamnele care au comentat reteta ca fiind una rea, doamnelor s-a inventat cuptor cu grill d-aia doamna a bagat pieptul la cuptor si cealalta care a zis de ciuperci ca era suficient sa scrie champignon, nu era suficient pentru in toate marile retete scrie "ciuperci Champignon"

Mihaeluta | Postat 09/01/2016, 11:10 | am gătit această rețetă
1 / 5

Vorbesti de grill, dar spui ca pieptul de pui se baga in cuptor.... Ori tu intelegi prin grill cuptor ???? Si atunci la gratar cum i se mai spune ???

Postat 28/08/2015, 15:27
4 / 5

Dasda

Postat 08/08/2015, 15:19
5 / 5

Minunata reteta, usor de facut si foarte sanatos!

vpepuskas7 | Postat 18/06/2015, 11:33 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (105)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)