Petitchef

Pilaf cu ciuperci

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Punem 200 g orez cu bob mare la fiert in 600 ml apa cu putina sare,intr-o cratita antiaderenta. E bine sa faceti operatiunea asta intr-un vas antiaderent,pentu ca numai asa veti avea un rezultat garantat.
  • Il fierbem pana cand se absoarbe toata apa si bobul se inmoaie.Aveti insa grija sa nu obtineti o mamaliga de orez.Bobul trebuie sa ramana intreg si vizibil.In functie de calitatea orezului,mai puneti putina apa daca mai trebuie.
  • Apa trebuie sa fie absorbita complect,pentru ca orezul asta nu se scurge in sita. La final stati pe langa el si invartiti cu o lingura de lemn sa nu se prinda.
  • Intre timp,spalam ciupercile sub jet rapid de apa rece.Le taiem lamele,si le pajim in ulei,doar 3-4 minute pana cand incep sa se aureasca.Adaugam usturoiul,sare,piper si patrunjel verde.
  • Punem si orezul peste ciuperci si invartim pana cand toate componentele se itrepatrund si se imprietenesc. La final,asezam in farfurii si stropim cu lamaie. Daca va place,puteti sa puneti cativa fulgi de branza.

Rețete inrudite

YouTube

Pilaf



Poze

Pilaf cu ciuperci
Pilaf cu ciuperci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

21/11/2013

Nu ma incinta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/11/2013

Foarte buna reteta !

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
11/02/2013

F.f.f.buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează