Petitchef

Pilaf de orez cu dovlecei

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intii de toate spalam si taiem feliute subtiri dovleceii, apoi in prajim foarte putin impreuna cu usturoiul intreg si putin ulei. Eliminam usturoiul si adaugam orezul.
  • Prajim foarte putin, amestecind incontinuu, apoi adaugam cite un pic din supa pina vedem ca orezul este bun de mincat.
  • Aproape de sfirsit, adaugam pliculetul de sofran pe care-l dizolvam in putina supa.
  • Punem in farfurii, presaram putin piper si patrunjel taiat marunt.
  • In prima poza e portia sotului cu un pic de parmezan ras, portia mea e fara parmezan pentru ca era in zi de post.

Rețete inrudite

YouTube

Pilaf



Poze

Pilaf de orez cu dovlecei
Pilaf de orez cu dovlecei - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Terrine de dovlecei si somon afumat
Terrine de dovlecei si somon afumat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează