Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Placinta cu carne si bere

(4.72/5 - 642 voturi)
86 comentarii



  • Placinta cu carne si bere
  • Placinta cu carne si bere, Poza 2
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

Pentru 12 felii mari (o tava de 30x27 cm):

1. 900gr-1kg carne tocata de vita cu porc
2. 1 pachet de foi de placinta (am folosit Bella)
3. 5 oua marisoare
4. 2 cepe
5. o capatana de usturoi
6. 500 ml bere
7. sare, piper, cimbru, marar, ierburi italienesti
8. cateva linguri de ulei

Preparare:

Pe reteta asta am pus ochii cand am aflat de ea de la Cristina si m-am tot tinut de vreo luna sa o pregatesc. Cumva tot nu se ivea ocazia, stelele nu se aliniau cum trebuie, pana weekendul trecut cand i-am facut felul :) si mi-a parut rau ca am tot amanat-o. Foarte gustoasa si calda si rece, neaparat cu multa smantana alaturi!


Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui condimentele, stingi focul si lasi compozitia sa se raceasca.

Separat, bati ouale impreuna cu berea. Foile de placinta le imparti in trei si le ajustezi pe dimensiunea tavii. Pui prima parte de foi pe fundul tavii, intinzi jumatate din compozitia de carne, acoperi cu a doua parte de foi, pui restul de carne si deasupra, restul de foi. Cu un cutit bine ascutit (cu grija sa nu zgarii tava, a mea e antiaderenta deci o grija-n plus la capitolul zgarieturi), cu miscari fine cat sa nu plece foile de placinta la plimbare, tai placinta in patrate. Apoi torni amestecul de oua si bere si lasi sa se absoarba lichidul, pret de 20-30 de min. Dupa acest timp, foile vor fi putin buretoase. Am pus tava pe randul din mijloc, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45-50 de min. Dupa 40 de mic e bine sa o verifici, in functie de cuptor poate sa fie gata, eu am preferat-o mai rumena. Pofta buna!


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

Trebuie sa fie tare buna, si eu am gatit asa ceva

Postat 27/08/2015, 13:55 | am gătit această rețetă
1 / 5

Kkt!!!!!!!!!!!!!

maverick1970 | Postat 05/03/2015, 16:52 | am gătit această rețetă
5 / 5

In sfarsit am facut-o! Daca puneam un pic mai multa sare era perfecta.

Postat 09/11/2014, 23:05 | am gătit această rețetă
5 / 5

Placinta cu carne,facuta dupa aceasta reteta,este delicioasa......

Postat 20/02/2014, 22:09 | am gătit această rețetă
5 / 5

E ceva bestial!!!am facut-o si a iesit super!

Postat 09/12/2013, 20:43 | am gătit această rețetă
5 / 5

Foarte buna!!!!!!!!!!!

Postat 20/11/2013, 17:46 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (86)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: