Petitchef

Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere

Vă avertizăm: această rețetă creează ULTRA dependență! O minune crocantă (mulțumită foilor de patiserie) și fondantă (mulțumită combinației feta + miere). Se servește ca aperitiv sau ca aperitiv însoțit de o salată de fetică.
Vă lăsăm să încercați această rețetă cu ajutorul explicațiilor pas cu pas de mai jos ↓

Antreuri
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Materiale

  • pensulă (opțional)

Preparare

  • Etapa 1 - Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
    Preîncălziți cuptorul la 200°C. Topiți untul și amestecați-l cu piperul.
    Ungeți foile de brick / foile filo cu untul topit.
  • Etapa 2 - Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
    Tăiați feta în 4 bucăți. Puneți bucățile în centrul fiecărei foi de patiserie.
  • Etapa 3 - Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
    Îndoiți foaia de aluat pentru a înveli feta. Ungeți foaia de aluat după fiecare pliere.
  • Etapa 4 - Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
    Aranjați bucățile de feta împachetate, pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și presărați semințe de susan.
  • Etapa 5 - Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
    Coaceți 20 de minute la 200°C.
  • Etapa 6 - Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
    Scoateți din cuptor și stropiți cu miere înainte de a servi alături de o salată.

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Putem congela feta saganaki?
Da, le puteți pregăti și apoi le puteți păstra într-un recipient ermetic. Congelați-le înainte de a pune mierea peste ele, puneți-le înapoi la cuptor înainte de a le acoperi cu miere și de a le savura fierbinți.

Putem folosi o altă brânză pentru a face feta saganaki?
Feta saganaki se fac în mod normal cu brânza feta, dar dacă doriti o ​​puteți înlocui foarte bine cu o alta brânza precum brânza de capră de exemplu!

Cu ce ​​să însoțim feta saganaki?
Poți însoti feta saganaki cu o salată de exemplu.

Pot înlocui untul cu ulei de măsline?
Da, se poate, gustul nu va fi același, dar vei simți gustul uleiului de măsline în aperitivele tale crocante. :-)

Poze

Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - poza 2
Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - poza 3
Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - poza 4
Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Crinkle cake cu brânză de capră și miere
Crinkle cake cu brânză de capră și miere
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Astazi mancam Saganaki! Astazi mancam Saganaki!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează