Petitchef

SARMALE DE POST CU OREZ

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ceapa se toaca cuburi si se caleste in ulei incins. Cand devine transparenta se adauga o cescuta de apa calda. Se lasa pana ce scade apa. Se pune morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi orezul spalat in mai multe ape.
  • Dupa cateva minute se adauga o lingura de bulion cu o cana de apa calda. Se lasa pe foc pana ce orezul incepe sa infloreasca putin. Se condimenteaza cu vegeta, piper macinat, cimbru si sare, toate dupa gustul fiecaruia.
  • In timp ce compozitia se lasa sa se mai raceasca se pregatesc foile de varza. Se desface varza foaie cu foaie, se clatesc in apa rece, apoi se scurg bine si se trece la infasurarea sarmalelor.
  • Nu se strang foarte mult caci la fierbere orezul se va umfla. Se aseaza in cratita un strat de varza tocata peste care se pune o lingura de bulion , se aseaza sarmalele, iar deasupra lor se mai pune un strat de varza tocata, o lingura de bulion, cimbru, foi de dafin si putin ulei.
  • Se completeaza cu apa cat sa treaca peste ele. Se fierb de jumatate la foc mic pe aragaz dupa care se introduc in cuptorul incins si se continua pana ce sunt gata.

N Nely`s Blog

Poze

SARMALE DE POST CU OREZ
SARMALE DE POST CU OREZ - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

01/12/2013

MA BUCUR CA AM GASIT O RETETA DE SARMALE SI FARA CIUPERCI , PTR CA SOTULUI MEU NU II PLAC CIUPERCILE MULTUMESC MULT

(0) (0) Abuz
02/04/2013

|

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează