Petitchef

Sarmalute in foi de vita

Sarmalute ca la bunica acasa

Felul principal
8 porții
30 min
1 h 30 m
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Inainte de a amesteca ingredientele va trebui sa tocati cartofii si ceapa, la masina de tocat carne. Carnea am cumparat-o deja tocata, insa o puteti toca si pe ea acasa, daca va este mai usor.

    Insa, atentie, carnea trebuie sa aiba si grasime, pentru ca aceasta ofera o aroma deosebita sarmalelor.

    Intr-un castron amestecati carnea, cartofii, ceapa, orezul, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper si cimbru dupa gust.
  • Spalati si opariti foile de vita. Taiati partea cu codita a frunzei, pentru ca aceasta este tare, nu va fi buna de mancat si va va incurca atunci cand trebuie sa rulati sarmalutele.
  • Rulati sarmalutele si inchideti-le la capete impingand inauntru foaia cu degetul. Aranjati-le intr-o oala de lut sau intr-o oala pe care o puteti pune in cuptor, de preferabil antiaderenta.

    Nu aruncati bucatile de frunze care nu va sunt de folos, ci taiati-le marunt si asezati-le intre straturile de sarmalute.

    Ungeti fiecare strat cu putina pasta de tomate, adaugati apa astfel incat sa ajunga la nivelul sarmalelor si coaceti-le in cuptor la foc mic, acoperite, timp de minim 90 de minute.
  • Serviti sarmalutele cu smantana proaspata.
  • Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii (43):

18/01/2015

I cooked this recipe,

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/01/2015

Da, e o reteta fara pretentii, potrivita doar pentru o garsoniera, nu mai mult! Etapa 5 nu se justifica cu nimic.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/11/2013

Doresc sa vad rezultatul tinand de reteta de fata...si pofta buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/07/2013

Foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2015

Daca mai adaugi in farfurie si un sos de macris iese ceva bestial.

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 10/12/2015

De acord fara cartof.restul este ff bine.
domnul''dezastru'' tu esti asa cum numesti fiecare fel de mancare
rusine

(0) (0) Abuz
10/12/2015

Dezastru total, mi-e teama sa ma gandesc cum arata garsoniera "bucatarului"!

(0) (0) Abuz
19/05/2015

Nu trebuie neaparat bulion!Eu le fac fara si sunt gustoase.

(0) (0) Abuz
20/01/2015

Bun bun ,f. bune.

(0) (0) Abuz
18/01/2015

F.bune fara cartofi

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Colectie de prajituri cu foi Colectie de prajituri cu foi De ce sa consumam carne de vita? De ce sa consumam carne de vita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează