Petitchef

Sarmalute în foi de vita

Felul principal
6 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

6

Ingrediente:

Pentru sos:

Preparare

  • Preparare
    Compozitia: Într-o cratita pe aragaz la foc mic, se caleste ceapa in ulei cu putina apa. Apoi se adauga orezul si se mai lasa câteva minute.Dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata, împreuna cu mararul tocat marunt, bulionul, sarea si piperul (daca mai e necesar se adauga putina apa). Se fac apoi sarmalutete din foile de vita de vie. Eu folosesc frunzele de vita de la congelator, pregatite de mine. Cand e vremea lor, le cumpar din piata, le oparesc in apa cu sare, le las la scurs si racit. Apoi le fac sul, de cca 30-35 de buc., cat pentru o portie si le pun la congelator. Rezulta cca. 30 de buc. in functie de marimea care o faceti.

    Pe fundul cratitei se pun 2-3 frunze de vita. Sarmalutele se aranjeaza în cratita randuri-randuri, iar intre ele se adauga afumatura taiata fasi si tijele ramase de la marar, merge bine chiar marar uscat. Ii da sosului o savoare. Deasupra se închide tot cu un strat de foi de vita. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic. In cazul în care lichidul scade, este necesara adaugarea de apa pana la 1/2 din cratita.

    Când sarmalutele sunt aproape gata, separat se face un sos bechamel din margarina si faina, care se subtiaza cu sosul în câte au fiert sarmalutele, la care se adauga si iaurtul, pentru ai da un gust acrisor. Se rastoarna sosul peste sarmalute si se mai da un clocot.
    Înainte de a închide focul se mai adauga verdeata. Se servesc cu maioneza.
    Combinatia dintre sosul cu iz de marar si maioneza, le face speciale.
    Pofta Buna :)


Întrebări:




Comentarii:

16/03/2014

Foarte bune

(0) (0) Abuz
25/09/2013

SUPER GUSTOASE, DESIGUR CU MAMALIGUTA, APOI UN VINULET ......

(0) (0) Abuz
13/01/2013

La pamint

(0) (0) Abuz
05/11/2012

Adica afumatura taiata fâșii :)))

(0) (0) Abuz
18/10/2012

Delicioase

(0) (0) Abuz
10/06/2012

Cred ca este o reteta destul de buna,n-am inteles ce sunt alea "fasi"la afumatura!!!???

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 09/03/2010

Sunt bune ...f.bune fara sosuri, sosurile nu sunt sanatoase ideal este smantana groasa si dulce peste sarmalutele calde...nu o sa regretati nici odata...

(0) (0) Abuz
AROMA
AROMA, 08/03/2010

Excelente !

(0) (0) Abuz
elena27, 08/03/2010

Maioneza cu sarmalute ! buna combinatie ?e de experimentat . ce se face cu menta?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Colectie de prajituri cu foi Colectie de prajituri cu foi De ce sa consumam carne de vita? De ce sa consumam carne de vita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează