Petitchef

Smochine coapte cu prosciuto si mascarpone in sos de coacaze

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Migdale feliate si miejii de nuca. Smochinele le spalam cu mare grija in apa rece, Sa nu apasam tare pe ele, sa nu le spargem.
  • Apoi cu un cutit foarte bine ascutit, facem 2 crestaturi in forma de cruce, nu pana la capatul fructului, ci doar atat cat sa putem sa le desfacem ca sa formam o senzatie ca avem o floare.
  • Pregatim intre timp cuptorul. Il incingem la 180ºC. Tapetam o tavita pentru cuptor cu foaie de copt. Punem smochinele in tavita. In interiorul smochinelor crestate, stropim cu putin otet balsamic, presaram scortisoara, punem 1/2 de lingurita de unt si 1/2 lingurita de miere.
  • Introducem tavita cu smochinele in cuptor pentru maxim 15 minute. Intre timp ne putem pregati celelalte etape de preparare. Scoatem fisiile de prosciuto si le intindem usor pe o suprafata plana. Luam 2-3 linguri de mascarpone, le introducem intrun vas mic si turnam peste el ghimbirul proaspat ras si sosul acestuia. Amestecam bine sa se patrunda aromele. Punem deoparte la rece.
  • Incepem sa preparam si sosul de coacaze. Intro craticioara, punem vinul alb sec si il asezam pe plita la foc mediu. Cand incepe sa fiarba vinul, luam de pe foc craticioara si adaugam mierea . Amestecam energic pana se dizolva mierea.
  • Luam 1/2 de lingurita de amidon, o dizolvam intro lingurita de apa si o introducem in sos. Amestecam in continuare pana cand se ingroasa. O punem un pic pe foc mic sa mai incalzim compozitia, pana incepe sa dea semne ca fierbe. O luam de pe foc, punem bobitele de coacaze de pe o cracuta sau doua, dupa preferinte, le strivim cu o furculita in zeama din craticioara. Se formeaza astfel un sirop de o culoare rozalie. Acum e momentul sa gustam sosul si sa-l corectam in functie de gustul dorit. A mai pus in sos 2 lingurite de suc de limeta pentru a mai diminua gustul foarte dulce obtinut si de a conferi un pic de prospetime si acreala usoara acestui sos. Si o sa avem nevoie de acest gust pentru ca smochinele din cuptor vor fi foarte dulci: si din cauza lor, dar si de la mierea adaugata la inceput.


Poze

Smochine coapte cu prosciuto si mascarpone in sos de coacaze
Smochine coapte cu prosciuto si mascarpone in sos de coacaze - poza 2
Smochine coapte cu prosciuto si mascarpone in sos de coacaze - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

13/10/2016

Cred ca lipseste etapa 7 - "montajul", sau trebuie sa-l ghicim din poza ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu smochine si pancetta
Paste cu smochine si pancetta
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Si noi ce mai gatim cu...smochine? Si noi ce mai gatim cu...smochine?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează