Petitchef

Somon cu sos de portocale si sofran

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pestele se spala, se sterge bine de apa si se pudreaza cu sare, piper si putina faina.Usturoiul se taie feliute.Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se caleste usturoiul pana devine auriu.
  • Se scoate deoparte.In tigaie se pune pestele si se rumeneste pe ambele parti.
  • Se scoate deoparte. Se scurge bine uleiul din tigaie si se sterge putin tigaia cu un servet de hartie.
  • Se pune untul si cand s-a topit pe jumatate se adauga faina si se amesteca bine, tinand pe foc mic aprox. un minut.
  • Se toarna apoi sucul de portocala putin cate putin amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga si apa de sofran, se amesteca. Se readuce pestele in tigaie si se lasa sa fiarba pe foc mic 5~7 minute.
  • Se presara sare dupa gust. Se inchide focul si se adauga sucul de lamaie.
  • Se trece pestele pe farfurie, se toarna sosul si se decoreaza cu feliutele rumenite de usturoi si cu cateva fire de marar.

Rețete inrudite

YouTube

Somon marinat



Întrebări:




Comentarii:

cris_nedelcovici, 22/03/2018

MINUNATA RETETA BRAVO...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/01/2014

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/11/2019

Super !

(0) (0) Abuz
Clara, 14/01/2019

Da, in Sicilia se mananca ca aperitiv felii de portocale taiate rotund cu usturoi, ;). Am fost sceptica, dar este OK. Somonul poate fi inlocuit cu un peste alb cu gust neutru, Crapul si somnul "romanesc" au prea mult gust de peste, poate, pentru aceasta reteta. Dar din reteta lipseste info depre sucul a cator portocale??

(0) (0) Abuz
21/03/2018

O sa ni se aplece de atata somon. De ceva timp romanii mananca numai somon ! Ce bine ca se gaseste in toate baltile de pe la noi...Ce s-a intamplat cu crapul, carasul, lufarul, pastravul, somnul, stiuca, etc. ? I-au papat somonii ?

(0) (1) Abuz
John_, 21/03/2018

Vai de capul ei de reteta! Doua felii, adica rondele, pentru 4 portii? Interesant! Oricum, in poza e o bucata de peste care sta intr-o cada! Amaratul ala de suc de portocale n-a mai incaput la ingrediente, saracul!
In ciuda "stelutelor" de pana acum, este cea mai neinspirata combinatie: suc de portocale cu usturoi? De unde le scoateti fratilor, unde ati citit asa ceva? Crezi ca daca ti-a dat prin minte ceva cu sofranul ala, gata, dai pe spate pe toata lumea! Somonul se preteaza retetelor ceva mai elaborate, fara sa fie dificile. Sosurile obisnuite sunt de smantana, capere, vin. Garniturile care fac o buna prezentare sunt sparanghel si broccoli. Mai mananca si pe la restaurante Cristina, nu doar pizza si fast food!

(0) (1) Abuz
26/08/2012

Cind este vorba despre somon nu prea ai cum sau ce sa gresesti , deci excelent este unica optiune

(0) (0) Abuz
27/02/2012

Splendid

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon marinat
Somon marinat
3 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

5 motive pentru a consuma somon 5 motive pentru a consuma somon Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează