Supa de rosii cu galuste.

De LALYCA
(4.56/5 - 1029 voturi)
134 comentarii


Ingrediente:

* 500 gr rosii
* 2 cutii rosii decojite
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 telina
* 1 ceasca de gris
* 3 oua
* 3 linguri ulei
* piper,sare
* leustean verde

Preparare:

Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele.Le taiem cubulete.

Taiem,morcovii,telina si ceapa cubulete.

Se pun morcovii,telina si ceapa la calit..Le calim bine,apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie.

Adaugam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul.

Intre timp facem galustele.Se separa albusul de galbenus.Se bate albusul bine cu un praf de sare.Cand a devenit pufos se adauga galbenusul,apoi grisul in ploaie.Se condimenteaza cu piper.

Cand s-a fiert bine zarzavatul,dam oala de pe foc.Strecuram supa.Zarzavatul rezultat se paseaza printr-o strecuratoate sau se mixeaza la blender pana devine o pasta.

Se pune din oala pe foc si se adauga zarzavatul pasat.

Se fac cu lingura galusti care se pun in supa.Se lasa sa fiarba bine grisul.

La sfarsit se adauga leusteanul verde.



Printează paginaAdaugă la favorite
De LALYCALALYCA



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5kermita
Postat 16/01/2014, 10:07

Iti oferim 6$ la inregistrare!
Poti face Bani oriunde te-ai afla!
Primesti Bani sa vizualizezi reclame!
Beneficiezi de Mega Avantaje oferite de Brand-uri cunoscute, doar prin intermediul platformei MailDirect!
Primesti cumulat Bani si Beneficii Unice!
Esti propriul tau sef!
Acces la contul tau oricand, in timp real!
Castigi bani pasiv, de pe urma echipei tale!
Nu este necesar sa instalezi ceva pe calculatorul tau!
Nimic mai adevarat!

Daca pana acum erai intoxicat cu tot felul de mailuri / reclame nedorite, ACUM, MailDirect TE PLATESTE sa urmaresti reclamele tutror Brand-urilor partenere.

Astfel Castigi Bani si Beneficii Unice, ce constau in reduceri, oferte si mega promotii oferite de brand-urile partenere.

Inscrie-te acum si beneficiaza INSTANT de noul tau STATUT! Acela de Membru MailDirect!
click pe link http://www.maildirect.ro/inregistrare/66815954032f73be6acb187773494557

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 24/11/2013, 08:56

Nu sunt de acord cu unele aspecte, dar este doar opinia mea legata de modul in care m-am invatat sa gatesc aceasta reteta. In primul rand, leusteanul nu are ce cauta in supa. Albusul se bate spuma, dar se adauga incet, prin rasturnare, in galbenus, ca la retea de pandispan, desi eu la galuste bat ouale intregi si adaug incet grisul. La sfarsit, torn cateva picaturi de apa si las compozitia cateva minute pana la formarea galustelor, iar apoi cu o lingura fierbinte incep sa le adaug in supa, care trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba.Dar, fiecare gospodina are propriile retete si important este ca membrii familiei sa fie multumiti de preparatul facut.

(1) (1) Abuz
_Didi
5 / 5_Didi
Postat 06/10/2013, 20:23

Comentariul tău: cred ca e foarte gustoasa dar mi se pare cam multa apa! Mai editeaza te rog si precizeaza cutiile de rosii sa fie mari sau mici (ce gramaj aproximativ) . si pt incepatori e bine sa le dai un timp de fierbere pt galusti (sau un indiciu, pana se rifica la suprafata si se intorc). Foarte bun!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/10/2013, 13:39

E intr-adevar excelenta,eu o fac toata vara dar nu-i mai pun rosii din conserva ci pur si simplu dau prin separator 1kg de rosii pe care le pun peste zarzavatul calit si completez cu apa sau cu supa si,ca sa fie altceva decat o ciorba obisnuita, in loc de leustean pun frunze de telina,

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/03/2014, 10:48

[Eu as vrea sa o incerc aceasta supa delicioasa.Bravo voua astia care ati postat aceasta RETETA este misto.Chiar daca nu am incercato ii simt gstul si mirosul de aici.Bravo voua.Sa fiti mandri de aceasta reteta , ca va adus o groaza de comentai pozitive si smechere.]

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 24/01/2016, 08:52

De ce 4 l de apa pt. 8 portii? dupa ce am introdus aproape 1 kg de rosii naturale dar si conserve, plus zarzavat? O telina poate avea intre 150 g si 1 kg! Doar un morcov? doar o ceapa la 4 l apa? Si unde, unde este ardeiul gras rosu?? care da dulceata!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/10/2013, 09:24

F.F.BUNĂ această supă. F.sănătoasă, mai ales pentru cei mici, dar și pentru bunicii noștri,care necesită un regim alimentar deosebit. Ah, vreau să precizez: eu, la supe, folosesc pătrunjel! Felicitări pentru rețetă!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/09/2015, 18:26

DEZMAT CULINAR - O BUNATATE , RACORITOARE VARA SI FOARTE IMBIETOARE IARNA PRIN GUSTUL DEOSEBIT DE BUN, COLORITUL SUPERB DE LA ROSII IAR GALUSTELE RASFATATE PLUTESC CA NISTE SUBMARINE. DOAMNE AJUTA-NE CU ASA BUNATATE !

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (134)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume internationalBouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale