Petitchef

Tocanita de mazare cu carne de porc

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei. Se pune carnea ,se adauga si 1/3 lingurita de sare.
  • Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute, apoi se adauga mazarea, apa 1 cana si se lasa sa fiarba.
  • Dupa 20-30 minute, daca carnea si mazarea sunt fierte, se dizolva faina in sucul de rosii si se adauga la mancare.
  • Se potriveste de sare,(si piper daca doriti) se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se serveste cald.


Poze

Tocanita de mazare cu carne de porc
Tocanita de mazare cu carne de porc - poza 2

Întrebări:




Comentarii (31):

20/02/2015

Ok.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/02/2014

Cred ca merge si un morcov si fara faina...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2014

Eu as elimina faina ! tinuta la foc mic putin mai mult se ingroasa singura fara sa mai fie nevoie de faina

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/09/2013

Mia placut aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Excelent!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 29/01/2018

Ti-am dat trei stele pentru ca la final gustul ar trebui sa fie foarte bun daca ai schimba putin de tot modul de preparare, adica mai intai sa perpelesti carnea in putin ulei la foc iute pana se rumeneste putin apoi pui ceapa tocata peste carne, dai focul mic si pui capac pana se inmoaie putin ceapa, apoi adaugi o cana sau doua de apa si lasi sa fiarba cu capac la foc mic pana e patrunsa bine carnea si daca scade apa mai adugi cate putina. Cand s-a fiert carnea adaugi mazarea, mai lasi 10-15 min, timp in care mazarea se fierbe, adaugi apoi sucul de rosii sau bulionul, mai lasi 5-10 min, potrivesti de sare si piper, desfaci faina sau amidonul in putina apa, pui peste mancare, mai lasi 5 min si pui verdeata, eu as prefera marar dar daca nu-ti place e bun si patrunjelul, si cam asa s-ar face mancarea asta careia, apropo, nu i se poate spune tocana ci mancare de mazare, cand spui tocana ar trebui sa mai ai acolo si niste ardei, un morcov sau un cartof, ori aici nu este cazul, deci este doar mancare de mazare. Nu te supara pe mine dar si mie mi-au trebuit multi ani de experienta ca sa stiu toate astea caci omul cat traieste invata.

(7) (0) Abuz
23/06/2017

Daca mai adaugi si o cana smantana, ve_ti manca cu mai mare pofta !.

(2) (0) Abuz
12/03/2016

Este adevărat că mazărea balonează?

(0) (0) Abuz
31/05/2015

Arata foarte apetisant!

(0) (0) Abuz
Gigi42, 29/03/2015

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Guacamole de mazare si lamaie verde
Guacamole de mazare si lamaie verde
4 porții
5 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează