Petitchef

Fursecuri fragede de post (1)

Fursecuri fragede de post (1)

Când am v?zut la Cristina re?eta de cornule?e fragede cuuntur?, gândul mi-o fugit la floricele cu rahat, tot cu gr?sime în aluat, pecare mi le f?cea mama în copil?rie.
N-am mai g?sit re?eta original?, oricum e post, a?a c? am apelatla sor?mea pentru re?eta ei de aluat fraged cu bor?

Mi-o zis c?-i nevoie de:
- o can? bor?
- 2 c?ni ulei
- o nuc? drojdie
- f?in? cât cuprinde

Am folosit:
- o can? bor?
- ½ can? ulei
- ½ pachet margarin?
- nuca de drojdie
- 1 lingur? zah?r
- 700 gr . f?in?
- o mân? curmale t?iate m?runt
- 2 linguri nuc? m?cinat?
- 2 linguri fulgi cocos
- 2 cuburi rahat
- 3 linguri zah?r pudr?
- 50 gr ciocolat? neagr?
- sare - eu nu folosesc, dar ar fi trebuit, o ie?it 100de fursecuri pe care nu le-am d?ruit din cauza aceasta: au doar pentru mine gust!


Ce-am f?cut de fapt ? Am schimbatpe ici pe colo, prin punctele esen?iale baza ?i am ob?inut 3 re?ete, pe caremusai le voi repeta! Pentru azi doar 2: floricele si gogosi!

Intâi am preg?tit maiaua. Drojdia topit?-ntr-o lingur? de bor?, una de zah?r ?i una cu f?in? l?sate la dospitcâteva minute.

Pentru aluat, restul de bor?, margarina si uleiul se înc?lzesc pu?in lafoc, apoi peste ele 5 linguri pline de f?in? ?i maiaua crescut? se fr?mânt?bine.


Compozi?ia aceasta am împ?r?it-o în dou?.
Pentru floricele, am ad?ugat f?ina pân? când aluatul s-a desprins de degete.
Am l?sat la cald s? ??i dubleze volumul.
Am intins foaie ?i am decupat p?trate. Fiecare latur? a p?tratuluiam t?iat-o la mijloc ?i am unit col?urile jum?t??ilor astfel formate. In centruam pus un cub mic de rahat.
Am copt în cuptorul încins anterior la foc mic 20minute.
Dup? coacere, calde, le-am pudrat din bel?ug cu zah?r tos.
Din acest aluat, foaie intinsa, am decupat cu paharul cercuri si le am prajit in ulei, o fost cea mai grozava reteta de gogosi de pana amu!

Pentru fursecuri(2) revin intr-o alta postare, maine, cu ce am mai facut.
Fug, ca iara tortulesc in miez de noapte!







Comentarii:

05/10/2013

Da, zic excelent, pentru că este dietetică, nu prea costisitoare, mai ales pentru cei vârstnici, cu probleme de sănătate. mulțumim și felicitări!:

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:foarte bune

(0) (0) Abuz
21/11/2012

Foarte bune, super bune.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
6 porții
22 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Fursecuri 3 ingrediente
Fursecuri 3 ingrediente
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Fursecuri din foitaj cu speculoos
Fursecuri din foitaj cu speculoos
16 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Fursecuri spiralate cu diamante
Fursecuri spiralate cu diamante
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Salate de post Salate de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează