Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Gem de gutui

(4.37/5 - 487 voturi)

48 comentarii

Gem de gutuiTipul rețetei:
Numarul de porții: 10 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 1 kg pulpa de gutui
- 600 g zahar
- 2 pahare apa
- sucul de la 1 lamaie
Preparare:

Etapa 1: Preparare: din apa si zahar fierbem un sirop. Cat siropul este pe foc, gutuile, dupa ce spalat bine de puf si sters, le trecem prin razatoarea cu ochiurile mici. Cine doreste le poate taia in cubulete mici.

Etapa 2: Nu uitati sa le stropiti cu sucul de la lamaie, sa nu se oxidexe. Cand siropul de zahar s-a legat, adaugam pulpa de gutui si la foc mic fierbem gemul. La mine in 40 de minute a fost gata.

Etapa 3: Turnati-l in borcanase si cine doreste poate sa le sterilizeze la cuptorul. sarit peste acesta etapa, pentru ca nu o sa-l apuce week-end-ul.
Spor la pregatit gemuri si am sa revin cu o reteta de cornuri, umplute cu gem de gutui.




Printează pagina
De Isabela (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

Imi place ca are timpul de fierbere ff putin si de asemenea prepararea gutuilor

5 / 5

Cea mai buna reteta

5 / 5

Grozav, eu pun ceva mai putin zahar si nu fac siropul separat.

5 / 5

EXCELENT! :*

| am gătit această rețetă
5 / 5

Explicit,ușor,rapid si delicios..ce altceva s-ar putea spune?!

| am gătit această rețetă
5 / 5

Super

... click aici pentru a vedea toate comentariile (48)


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – GutuileZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Friptura de vita in ulei, cu ardei copti

Friptura de vita in ulei, cu ardei copti
dezgustător
delicios