Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi pufoase

De My kitchen
(4.06/5 - 312 voturi)

40 comentarii

P1110172-1.jpg picture by Mamichan_2009

Ing;
500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3.
Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.
La sfarsit le-am trecut prin zahar pudra !Pofta buna!

Printează pagina
De My kitchen (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

E buon

5 / 5

Excelenta

5 / 5

Foarte bune

3 / 5

Bine

5 / 5

Super reteta

5 / 5

Excelente

... click aici pentru a vedea toate comentariile (40)


Rețete inrudite


Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Prajitura cartof

Prajitura cartof
dezgustător
delicios