Petitchef

Greta Garbo -Jerbo

Desert
6 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Aluat:

Maia:

Umplutura:

Glazura:

Preparare

  • Maiaua si aluatul se prepara in acelasi mod ca si la "Saviecuta" cu mac si nuca
    Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua gata crescuta, smantana, praful de sare si de zahar, untul incalzit putin in microunde, oul intreg si cele 2 galbenusuri.
  • Se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de mana si se lasa la dospit intr-un loc cald, dupa ce isi dubleaza volumul, aluatul se imparte in 3 parti egale.Se intinde prima foaie de marimea tavii in care doriti s-o coaceti, tapetata bineinteles cu hartie de copt.
  • Se prepara umplutura, operatiune care decurge foarte rapid si usor: se amesteca nuca cu zaharul praf si aromele.Se intinde jumatate din cantitatea de gem pe prima foaie din tava.Se presara jumatate din umplutura de nuca si zahar.
  • Se intinde cea de-a doua foaie de aluat, la care, cine doreste poate adauga 2 linguri de cacao, pentru un aspect si gust mai deosebit.Este important de stiut ca foile de aluat se ruleaza pe sucitor si se deruleaza apoi, cu grija, in tava.
  • Peste aceasta a doua foaie se adauga restul de gem, deasupra careia se adauga nuca cu zaharul ramas.Se adauga si ultima foaie deasupra, care se inteapa din loc in loc cu furculita.Se baga in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade C.
  • Dupa aproximativ o jumatate de ora se face testul "scobitoarea" .Cand e gata, se scoate din cuptor si se toarna imediat glazura deasupra, glazura care se face in felul urmator: se amesteca zaharul cu cacaoa, se adauga apa si se lasa pe foc pana se leaga ca un sirop (5-7 minute). Se adauga apoi untul si se toarna deasupra prajiturii calde!

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu



Poze

Greta Garbo -Jerbo
Greta Garbo -Jerbo - poza 2
Greta Garbo -Jerbo - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 29/03/2017

Suntem profesionisti sau nu?....pai ce treaba are SAVIECUTA (unde se denumeste asa?...mai la vale de Cuca Macaii?)....Vreti sa utilizati o transcriptie fonetica pentru a desemna prajitura care a luat denumirea vestitei cofetarii Gerbeauddin Budapesta, la fel de renumita ca si cofetaria Capsa din Bucuresti.In cazul asta ma astept maine -poimaine sa intitulati si unele specialitati de la Capsa dupa cum suna mai usor la ureche,,,,de exemplu CAPUSA sau CAPSUNICA sau CAPSATA sau CAPUL DEALULUI sa priceapa tot ignorantul.Si mai e ceva,vad ca are 6 etape,manopera asta sigur trece de o ora iar gradul de dificultate este GREU.Asta daca aveti proprietatea cuvintelor in romaneste.

(1) (1) Abuz
29/03/2017

Nu e de p(r)ost?

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Super prajitura

(1) (0) Abuz
marcela_i2013
marcela_i2013, 14/11/2013

Este foarte buna

(1) (0) Abuz
21/01/2013

EXCELENT

(1) (0) Abuz
20/11/2011

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz
liana10
liana10, 20/01/2011

Cea mai buna!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulou cu oreo
Rulou cu oreo
10 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează