Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Homar

6 rețete

INGREDIENTE


homarHomarul, regele crustaceelor sau o delicatesa culinara din categoria fructelor de mare. Datorita carnii albe, ferme si fine, cu gust dulce si deosebit, preparatele cu homari sunt scumpe si rafinate. De obicei, homarii se servesc fierti, prajiti pe gratar sau la cuptor. Cele mai cunoscute retete sunt Homarul Thermidor (reteta frantuzeasca) siHomarul Newberg (reteta americana), dar noi va propunem si cateva retete atipice: salata de homari cu maioneza picanta, supa catifelata de homar, homar pe grill, homar cu chili, busuioc si paste.

Rețetă Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata

Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata

25 voturi
Felul principalUșor30 minute50 minute
Ingrediente: Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat foiletat care se prepara in varianta traditionala cu...
Rețetă Homari cu chilli, busuioc si paste

Homari cu chilli, busuioc si paste

21 voturi
Felul principalFoarte ușor40 minute20 minute
Ingrediente: - 2 homari (morti si prefierti) - 1/2 lamaie - busuioc proaspat - rosii cherry (10-12) - 2 chilli - otet balsamic - ulei de masline - concentrat/cub K...
Rețetă Supa catifelata de homar

Supa catifelata de homar

18 voturi
Felul principalFoarte ușor20 minute20 minute
Ingrediente: - 1 homar maricel - 1 catel de usturoi - 1 lingurita salvie uscata - 8 dl apa - 1 cub jumatate de Knorr cu aroma de peste - 1 dl vin alb - 2 dl smant...
Rețetă Homar pe grill(lobster)

Homar pe grill(lobster)

14 voturi
Felul principalFoarte ușor10 minute10 minute
Ingrediente: - 3 linguri de unt topit - 4 catei de usturoi - 1 homar mare - 3 linguri ulei de masline - sare/piper - 1 lime sau lamaie Salsa de mango - 2 mango tai...
Rețetă Salata de homari cu maioneza picanta

Salata de homari cu maioneza picanta

7 voturi
Reteta este foarte simpla si rapida, iar rezultatul final este un preparat plin de savoare, colorat si festiv. Se folosesc fie cozi de pui de homari, lasate intregi, fie carnea de la un homar mare, taiata bucatele. Varianta cu homari mici, ca cea de[...]
Rețetă Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

1 vot
Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat foiletat care se prepara in varianta traditionala cu garnitura de pui si ciuperci sau momite de vita cu coltunasi in sos de unt si faina legat[...]



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Friptura de vita in ulei, cu ardei copti

Friptura de vita in ulei, cu ardei copti
dezgustător
delicios