Petitchef

Limonada cu menta si ghimbir

Aceasta este o bautura racoritoare foarte energizanta. Pe langa faptul ca este plina de savoare, este revigoranta, plina de vitamine si, sa nu uitam, sanatoasa. Sunteti in prag de raceala sau doar simtiti nevoia sa va racoriti? Incercati ceva simplu si bun care se face rapid la voi acasa si poate fi pastrat la frigider pana a doua zi.

Altele
2 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Pentru aceasta limonada am stors zeama de la o lamaie mare si o limeta intr-un castron. Daca aveti in dotare un storcator pentru citrice cu atat mai bine, daca nu, citricele se pot stoarce foarte bine si cu mana si cu lingurita.

    Taiem cu cutitul fructul la un capat, apoi introducem o lingurita in centrul fructului si incepem sa rotim astfel incat toata zeama si pulpa fructului vor fi eliberate in recipientul nostru.

    Urmeaza sa rotim lingurita in interior fructului pana cand toata pulpa este rasa si scoasa afara, iar coaja ramane goala precum o carcasa. Ne mai ajunge putina zeama si pe maini ce-i drept, dar putem obtine mai mult suc decat prin metoda traditionala de a stoarce fructul doar cu mana.

    Dupa ce am facut aceasta operatiune si am stors cele doua lamai, cea galbena si cea verde, am dat pe razatoare o radacina de ghimbir proaspat. Cantitatea de ghimbir dat pe razatoare obtinuta am alaturat-o in castronul cu zeama celor doua citrice.

    Urmatorul pas a fost sa adaug apa plata pentru a dilua zeama lamailor. Puneti apa atat cat considerati, dupa gustul fiecaruia si de preferat rece. Eu am pus jumatate de litru fiindca nu doream sa fie nici prea concentrat, nici prea diluat.

    Apoi am adaugat si cateva lingurite de miere de floarea soarelui. Este delicioasa, are o aroma noua pe care n-am mai incercat-o pana acum si ma bucur tare mult ca am descoperit-o.

    Ca sa definitivez limonada mea de casa energizanta, am rupt cateva frunzulite de menta proaspata si le-am amestecat in limonada. Este bine sa incercam sa le rupem in mai multe bucatele pentru a se elibera aroma proaspata a mentei.

    Am amestecat bine cu o lingura ca sa se topeasca mierea si sa se omogenizeze toate aromele si gusturile si ultimul pas a fost sa torn limonada delicioasa in pahare.


Întrebări:




Comentarii (20):

05/09/2013

EXCELENT!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/04/2014

Minunata

(0) (0) Abuz
25/03/2014

F bun

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Treb sa fie gustos

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
09/09/2013

Este buna si binevenita. Chinezii folosesc ceaiul de ghimbir/ ginger cu miere impotriva racelii si gripei. Am invatat de la ei si am incercat si eu, adaugand si lamaie. Are efect :)

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Bunaaa

(0) (0) Abuz
06/09/2013

GHIMBIRUL AJUTA LA : DIGESTIE, DEPRESIE, CURATAREA TRACTULUI INTESTINAL, ENERGIZEAZA, CURATA FICATUL , SI..LISTA CONTINUA! Altfel...o minune de bautura!!!!!

(0) (0) Abuz
05/09/2013

Cred ca e excelenta,imi place ghimbirul

(0) (0) Abuz
05/09/2013

Buna bautura

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
4 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir 9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir Cateva cuvinte despre … Ghimbir Cateva cuvinte despre … Ghimbir Cateva idei culinare cu frunze de menta Cateva idei culinare cu frunze de menta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează