Petitchef

Mancarica de spanac verde cu costita afumata

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatam spanacul de codite,alegand numai frunzulitele tinere,care se spala bine in apa rece apoi se pun la fiert acoperite de apa, intr-o craticioara si se lasa sa dea in doua trei clocote,dupa care se scurg bine de apa,se toaca marunt,cu un cutit si se pun din nou la fiert,acoperite cu apa in care adaugam si un praf de sare(sau o lingura de delikat) si lasam sa fiarba cam 15-20 de minute,la foc domol.
  • Intr-o tigaie,prajim putin costita taiata in bucatele mici,o scoatem cu o paleta si o bagam in oala cu spanac,iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,adugam pasta de tomate si lingura de faina si amestecam usor,pana se omogenizeaza totul si apoi turnam totul peste spanac,amestecand continuu si lasand focul mic.
  • Se potriveste gustul de sare si piper sau alte condimente daca dorim si mai lasam sa fiarba cca 10 minute,amestecand usor.Se opreste focul si se presara mararul verde tocat marunt.Se serveste fierbinte simpla sau cu un ou prajit ochi.


Poze

Mancarica de spanac verde cu costita afumata
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 2
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 3
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 4
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 5
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă One pot pasta cu branza de capra si spanac
One pot pasta cu branza de capra si spanac
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează