Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Mucenici moldovenesti - miere, nuca...o nebunie!

De Diamond loves Cuisine!
(4.40/5 - 132 voturi)
9 comentarii



zilele astea dadeam tarcoale pe bloguri si mi-a ramas gandul pe blogul Danielei, unde am gasit o reteta savuroasa de mucenici! multumesc mult, draga mea!:D


Poza de defilare:

Ingrediente:
500 gr. de faina
20 gr. drojdie proaspata
250 ml. lapte
2 lingurite de zahar
1 lingurita de sare
1 ou
80 gr. unt

pt uns: 1 galbenus frecat cu zahar si putin lapte
nuca macinata si miere de albine

nuca se curata, se rumenste la cuptor, se macina la robot, sau...la ce aveti... eu am lasat-o mai marisoara!:D


drojdia se dizolva bine in cele doua lingurite de zahar si 2 linguri de lapte cald...

se adauga peste faina...am lasat sa dospeasca 15 min...


apoi am adaugat oul batut, untul topit, laptele caldut si sarea...

robotul a format bila de aluat...l-am mai framantat si eu putin...

am lasat aluatul sa dospeasca langa cuptor aprox o ora... am acoperit vasul cu un prosop...


aluatul se portioneaza in 8 bucati...
facem un cordon mai lung...alungim aluatul din mijloc spre capete...

facem o codita impletita...din cele doua capete...

se innoada sub forma unui covrigel...

apoi aluatul se rasuceste, dand forma unui 8...

am pus mucenicii in tava...unde i-am mai lasat sa dospeasca jumatate de ora...
apoi a uns cu oul batut...

lasati spatiu intre ei, ca vor creste in timpul coacerii...

coptorul trebuie sa fie preincalzit... se coc intre 25-30 de min...
dupa ce ii scoateti din cuptor, acoperiti-i cu un prosop umed... ca sa nu se intareasca prea tare deasupra...

i-am uns un ciere cand erau inca, calduti, ca sa pot intinde mierea bine...

se presoara nuca...

si foameaaaaa...

apropie-te!:D

o floare pt voi!:D

pofta maxima!:D


Printează paginaAdaugă la favorite
De Diamond loves Cuisine!




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Merci beaucoup ! - foarte buni , doar ca , traditional , se fac de post.....( fara lapte , fara oua ..."cozonac de moda noua") !

Postat 07/03/2016, 11:27 | am gătit această rețetă
5 / 5

Foarte buna reteta!

Postat 10/03/2014, 14:08
5 / 5

Arata superb!!!

Postat 11/03/2013, 13:37
5 / 5

Chiar mia placut

Postat 09/03/2013, 18:34
5 / 5

Imi ploua in gura doar privindu-i

Postat 08/03/2013, 15:18
5 / 5

Arata super bine hmm

Postat 08/03/2013, 14:14
...click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: