Mucenici moldovenesti - miere, nuca...o nebunie!

De Diamond loves Cuisine!
(4.40/5 - 132 voturi)
9 comentarii


zilele astea dadeam tarcoale pe bloguri si mi-a ramas gandul pe blogul Danielei, unde am gasit o reteta savuroasa de mucenici! multumesc mult, draga mea!:D


Poza de defilare:

Ingrediente:
500 gr. de faina
20 gr. drojdie proaspata
250 ml. lapte
2 lingurite de zahar
1 lingurita de sare
1 ou
80 gr. unt

pt uns: 1 galbenus frecat cu zahar si putin lapte
nuca macinata si miere de albine

nuca se curata, se rumenste la cuptor, se macina la robot, sau...la ce aveti... eu am lasat-o mai marisoara!:D


drojdia se dizolva bine in cele doua lingurite de zahar si 2 linguri de lapte cald...

se adauga peste faina...am lasat sa dospeasca 15 min...


apoi am adaugat oul batut, untul topit, laptele caldut si sarea...

robotul a format bila de aluat...l-am mai framantat si eu putin...

am lasat aluatul sa dospeasca langa cuptor aprox o ora... am acoperit vasul cu un prosop...


aluatul se portioneaza in 8 bucati...
facem un cordon mai lung...alungim aluatul din mijloc spre capete...

facem o codita impletita...din cele doua capete...

se innoada sub forma unui covrigel...

apoi aluatul se rasuceste, dand forma unui 8...

am pus mucenicii in tava...unde i-am mai lasat sa dospeasca jumatate de ora...
apoi a uns cu oul batut...

lasati spatiu intre ei, ca vor creste in timpul coacerii...

coptorul trebuie sa fie preincalzit... se coc intre 25-30 de min...
dupa ce ii scoateti din cuptor, acoperiti-i cu un prosop umed... ca sa nu se intareasca prea tare deasupra...

i-am uns un ciere cand erau inca, calduti, ca sa pot intinde mierea bine...

se presoara nuca...

si foameaaaaa...

apropie-te!:D

o floare pt voi!:D

pofta maxima!:D


De Diamond loves Cuisine!



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 07/03/2016, 11:27

Merci beaucoup ! - foarte buni , doar ca , traditional , se fac de post.....( fara lapte , fara oua ..."cozonac de moda noua") !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/03/2012, 22:37

Mmmm, ce bine arata! sunt convinsa ca si gustul e pe masura... o sa incerc si eu zilele astea reteta.

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 03/03/2013, 03:38

Superb arata dar ai uitat siropul care-i face si mai buni! Marylene

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/03/2013, 15:18

Imi ploua in gura doar privindu-i

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/03/2013, 17:42

Ma apuc de ei acusica!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/03/2013, 14:14

Arata super bine hmm

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/03/2014, 14:08

Foarte buna reteta!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/03/2013, 18:34

Chiar mia placut

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale