Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE





REȚETE

Negresa

de (Vizitează situl)
(4.49/5 - 134 voturi)

16 comentarii

Dupa cateva zile,poate chiar saptamani de absenta m-am hotarat sa revin in forta.Fiind foarte ocupata in ultimul timp nu am mai avut timp nici macar sa intru pe internet dar sa mai postez retete pe blog...dar acum ca sezonul nuntilor si botezurilor s-a sfarsit(cel putin pt noi) pot sa imi reiau munca linistita.Cu toate ca am multe retete in asteptare,in cele ce urmeaza sa va propun 2 retete simple dar foarte gustoase pe care le-am gatit cu
ocazia aniversarii sotului meu,de altfel find si preferatele lui.
Pt inceput voi incepe cu Negresa.Tin sa mentionez ca reteta o am in cartea bunicii,pt ca desi am incercat mai multe retete tot asta mi se pare cea mai buna.
Iata de ce avem nevoie pt a obtine o negresa buuna si pufoasa:

4 oua mari(daca sunt mai mici puneti 5)
200 gr unt sau margarina
250 ml lapte
400 gr zahar
400 gr faina
1 praf de copt
esenta(eu am pus vanilie dar merge si romul de minune)
nuca tocata marunt(50-100 gr)
cacao(20-30 gr)
nuca de cocos pt ornat(optional)



Acum ca am stabilit ingredientele sa trecem la treaba.Pt inceput punem intr-o cratita laptele,zaharul,untul si cacao impreuna cu esenta.le punem pe toate la foc mic si le lasam acolo pana ce compozitia devine omogena,iar zaharul si untul se topesc.Din compozitia rezultata oprim 15 linguri (cu care vom glazura la sfarsit prajitura),iar restul de compozitie il lasam sa se raceasca bine de tot.



Dupa ce compozitia s-a racit,separam ouale si adaugam unul cate unul galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare pt a se incorpora
perfect.Apoi adugam albusurile batute bine spuma cu un praf e sare.Iar la sfarsit,adugam faina in ploaie,amstecata cu praful de copt.



Omogenizam bine compozitia ca sa nu ramana cocoloase.Ungem o tava cu ulei si o tapetaam cu faina,turnam compoizitia in tava,adaugam si nucile deasupra si dam totul
la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.



Este gata cand trece testul scobitorii,dar in medie dureaza in jur de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a facut,o scoatem din cuptor si cat este inca fierbinte turnam deasupra glazura pe care am oprito inainte,apoi
pudram cu nuca de cocos(optional).Lasam sa se raceaca si taiem in ce forme vrem...

Aici este rezultatul final,nu mai buna de servit:



Nu degeaba este preferata sotului...Este cu adevarat foarte buna,pufoasa si usor de facut:)
Sper din suflet sa va placa si voua le fel de mult cum ne place si noua si sa o incercati:)


Imprimer cette page
de Primii pasi in bucatarie (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Tocmai acum ma pregatesc de copt..:P

3 / 5

Bun

5 / 5

Acum incep sa o pregatesc ,sper sa-mi iasa

5 / 5

Superrrrrrrr

3 / 5

Arata bine

5 / 5

Arata bine cred ca e si delicioasa am sa incerc si eu reteta

... click aici pentru a vedea toate comentariile (16)

Rețete inrudite


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Pui cu rosii si piersici (reteta video)

Pui cu rosii si piersici (reteta video)
dezgustător
delicios