Orez cu pui si sofran - Tahcheen ba Morgh
Preparare
-
Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se soteaza ceapa. Se condimenteaza cu turmeric si se adauga carnea de pui taiata cubulete.Se pune o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic spre mediu pentru 30-40 de minute. Dupa ce puiul a fiert, se scot bucatele de carne si se lasa la racit si zeama se strecoara.
-
Intre timp intr-o oala se aduce apa la fiert, se adauga sare si orezul scurs de apa in care a fost lasat la inmuiat mai inainte. Dupa ce orezul e fiert, dar nu moale, se scurge intr-o sita si se pune sub cateva jeturi de apa rece.
-
Intr-un castron se amesteca infuzia de sofran cu zeama de la pui , cu ouale si iaurtul si se sareaza.
-
Un vas nelipicios cu fundul gros si cu capac se unge cu ulei. In cazul in care folositi cartof, asezati feliile pe fundul vasului apoi 1/3 din cantitatea de orez. Peste orez puneti 1/2 din cantitatea de carne si peste carne amestecul de oua, iaurt si sofran. Adaugam a doua treime de orez, carnea ramasa si iaurtul , apoi ultimul strat de orez si deasupra iaurt cu ou.
-
Se pune capacul si se da la cuptor pentru cel putin 40 de minute, pentru a crea un strat crocant delicios in partea de jos.
R Retete de acasa si de departe
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe