Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

Pasca cu smantana

de (Vizitează situl)
(4.52/5 - 116 voturi)

9 comentarii

Pasca cu smantana




Iti trebuie pentru blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
sare 
Iti trebuie pentru umplutura: 

1 kg smantana
6 linguri zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja de la o lamaie
3 linguri faina
un praf de sare
6 albusuri
Pregatesti blatul asa: 

Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma.Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute spuma.Adaugi un praf de sare si faina,treptat.Incorporezi bine faina si torni compozitia in 2 forme de tort sau intr-o tava mare de aragaz.Lasi sa se coaca pe jumatate,pui umplutura si coci mai departe,la foc potrivit.

Pregatesti umplutura asa: 

Pui smantana la scurs de seara,in tifon,intr-o oala cu malai .Cand este scursa,amesteci smantana cu zaharul,cu zaharul vanilat,coaja de lamaie,faina,sare si apoi albusurile batute spuma.Acest amestec il pui pe blatul copt pe jumatate.Forma trebuie sa fie umpluta pe jumatate,deoarece la copt compozitie creste mult.Lasi compozitie pana a doaua zi in tava pentru a se intari.

Sfat:Cantitatile sunt pentru 2 pasti facute in forma de tort sau pentru o singura pasca facuta in tava de aragaz.Blatul il poti face din aluat de cozonac sau de pandispan(ca in cazul de fata)

Sursa:Revista:Practic in bucatarie"

Imprimer cette page
de Retete culinare,Retete ilustrate,Retete usoare,Retete 2010,Carte de bucate,Prajituri,pizza (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Perfecta.....

5 / 5

Excelent!!!!

5 / 5

Este foarte superba bravoo

5 / 5

Super buna!

5 / 5

AM VOTAT MAXIM...DAR ABIA ACUM O SATEPT SA IASA DE LA CUPTOR!:))) SPAR SA FIE IN REGULA:p

5 / 5

Foarte faina reteta .

... click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Rețete inrudite


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu...Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)

Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)
dezgustător
delicios