Petitchef

Pasta de zahar

Altele
2 porții
1 oră
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Gelatina si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.
  • Se pune zahar pudra intr-un castron si se toarna siropul preparat. Incepeti cu 200 g zahar, apoi mai adaugati in functie de cat e nevoie.
  • Se amesteca bine pana se leaga, apoi se rastoarna pe masa de lucru tapetata cu zahar pudra si se framanta pana nu se mai lipeste.
  • Daca nu doriti sa o folositi imediat dupa ce o faceti se poate pune in folie si lasata la rece.
  • Se intareste pana a doua zi, dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la microunde inainte de framantare si isi revine; trebuie framantata bine ca sa nu crape.
  • Reteta ajunge doar pentru un tort mic. Se pot face si ornamente din aceasta pasta.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra



Poze

Pasta de zahar
Pasta de zahar - poza 2
Pasta de zahar - poza 3
Pasta de zahar - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

25/05/2016

E super

(0) (0) Abuz
01/02/2016

Am incercat sa fac pasta dupa aceasta reteta dar mi se cam farama. Ce am gresit sau cum pot sa remediez? Ms

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Excelenta ideie multumesc am sa incerc!

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Multumim ptr reteta

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
14/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
28/02/2013

Doamne este extra ordinar de buna, e prima data cand ancerc dar e foarte reusita, ma bucur ca an sfarsit am gasit ceva din ce por orna si an acelasi timp ami bucur familia care este din 9 copii si tot odata si prieteniii multumesc pupici de la simona

(0) (0) Abuz
07/02/2013

Foate buna pasta aceasta

(0) (0) Abuz
27/07/2012

La sfarsit cum arata.........?/

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează