Petitchef

Pastrama de Oaie

Felul principal
3 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • A cumparat pulpa de oaie gata sarata, si a preferat-o pentru ca are mai putina grasime. Puteam sa o prajim si asa, dar fiindca a vrut sa fie mai putin sarata, asa ca am marinat-o in vin.
  • Taiem carnea in bucati potrivite, cuburi cam de 2 - 3 cm, pentru ca va scadea cand fierbe. Punem intr-un vas adanc carnea, 500 ml vin rosu, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam putin, punem un capac si lasam la frigider 2 - 3 ore. Intr-un ceaun sau cratita incingem cele 2 linguri de ulei si punem carnea, cu jumatate din amestecul in care s-a marinat.
  • Daca a fost foarte sarata si a iesit multa sare in vin, putem pune mai putin de jumatate la fiert cu carnea, in functie de preferinte. Lasam sa fiarba acoperita, la foc mic pentru cel putin o ora, preferabil 2, ca sa se moaie carnea. In timp ce fierbe, adaugam din cand in cand cate un pahar de apa si restul de 250 ml de vin.
  • Pastrama trebuie sa fiarba tot timpul in destul lichid. Inainte sa o luam de pe foc, se lasa sa fiarba fara capac ca sa scada sosul.


Poze

Pastrama de Oaie
Pastrama de Oaie - poza 2
Pastrama de Oaie - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

valerica, 04/11/2018

Pastrama de berbecut sau oaie este intr-adevar tare si sarata. Prin marinare si apoi fierbere inabusit devine frageda, moale si se poate manca cu usurinta fiind la fel de gustoasa ca si cea facuta in tigaie sau pe gratar.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
laura, 20/09/2018

O voi face chiar acum

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ionut, 30/10/2017

O reteta seaca, probabil cum a iesit si carnea...

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
mariana, 30/09/2018

Excelent

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
6 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Spaghete konjac à la provençale
Spaghete konjac à la provençale
2 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta italiana de paste
Tarta italiana de paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Pecorino - banza italiana din lapte de oaie Pecorino - banza italiana din lapte de oaie Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează