Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Pateuri cu branza sarata

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.47/5 - 79 voturi)

11 comentarii

Inspiratie si multumiri : Siviei Jurcovan, ca a inspirat atatea generatii de gospodine cu reteta asta si Ralucai, pentru ca mi-a amintit de ea



Poza de final:



DSC_0525

Povestea ei: Despre pateurile de mai jos nu pot sa spun decat ca au la baza un aluat atat de usor de facut, incat e si pacat sa mai cumpar foietaj din comert. Azi de dimineata mi-am propus sa imi rasfat baietii cu niste pateute calde, proaspta scoase din cuptor, langa o cana de iaurt rece. O combinatie daramatoare! Au fost gata atat de repede, incat pana s-au sculat ei, erau gata ca sa fie devorate!



Ingrediente: Aluat: 125 gr branza de vaci grasa, 125 gr unt, 125 gr faina, un praf de sare, o lingurita de otet. Umplutura: 125 gr branza de vaci grasa, 150 gr de branza telemea de oaie, un ou, chimen, piper. Pentru uns: un ou si cateva linguri de lapte plus chimen pentru ornat



Proces tehnologic

0. Se face aluatul amestecand cu mana toate ingredientele. O sa iasa un aluat placut, dupa numai 2-3 minute de framantat. Se acopera bila de aluat cu folie si se da la frigider (eu am lasat-o 30 de minute, recomandarea oficiala e de 1 ora)

DSC_0495

1. Dupa o jumatate de ora incingeti cuptorul la 180 de grade

2. Se prepara compozitia din 1 ou, branza telemea, branza de vaci, piper. Eu chimen nu am pus in compozitia asta ci am pus doar in cateva, ca nu stiam cum va reactiona cel mic, dar daca va place il puteti amesteca direct aici

DSC_0498

DSC_0499

3. Se imparte aluatul in doua

DSC_0500

4. Se intinde fiecare bucata de aluat si se ruleaza

DSC_0501

5. Se intinde din nou fiecare rulou, astfel incat sa se obtina cate un dreptunghi. Le-am ajustat dupa aceea marginile, sa fie drepte

6. Am pus compozitie pe primul dreptunghi, cam 2 lingurite de pateu

DSC_0503

7. Am acoperit cu celalalt dreptunghi de aluat si am taiat pateurile. Am lipit cele doua foi de aluat presand cu o furculita pe margini

DSC_0504

8. Trebuia sa repet operatiunea cu aluatul ramas de la ajustari dar a trebuit sa ma grabesc, asa ca am mai facut un “carnacior” de pateu :)

DSC_0507

9. Le-am uns cu ou, presarat cu chimen si dat la cuptor pentru 30 de minute, timp in care le-am tot verificat sa nu se arda pe fund (asta e nota personala pe care o da cuptorul meu :( ). Au fost devorate la propriu impreuna cu iaurt.

DSC_0521

Concluzie



Astfel de pateuri am tot facut si o sa mai fac. Chiar daca aluatul este departe de ruda lui nobila, aluatul frantuzesc, nu m-a dezamgeste niciodata prin gust sau comportament in cuptor. As putea spune ca il prefer in detrimentul celui frantuzesc, mai ales pentru astfel de combinatii.

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

F bun

| i cooked this recipe
5 / 5

Le fac de mult timp si sunt foarte bune.

| i cooked this recipe
5 / 5

Ica nu leam preparat dar dupa cum se vede sınt uşor de preparat astazi miam propus sa le fac voi lasa un comentariu dupa ce le voi gusta

4 / 5

Yami-yam

... click aici pentru a vedea toate comentariile (11)

Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Ceafa de porc cu cartofi fierti si sos alb

Ceafa de porc cu cartofi fierti si sos alb
dezgustător
delicios