Petitchef

PRAJITURA " PACATUL DULCE" ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU)

Desert
8 porții
30 min
1 h 30 m
Dificil

Ingrediente

8

Preparare

  • 1. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si zaharul si continuam mixarea pana se topeste zaharul si obtinem consistenta dorita de bezea tare.Ulterior acestui prim pas adaugam nuca macinata si amidonul, omogenizam bine compozitia ( prin miscari circulare, usoare, ca sa nu ni se lase spuma) si o punem la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


    2. Lasam foaia la cuptor, la foc mediu cca 40-50 min, cu usa cuptorului intredeschisa ( am folosit un prosop umed ptr aceasta operatiune) pana cand aceasta se usuca ,devine usor aramie ; cand e gata se va scoate la racit pe un gratar, iar abia cand e rece se va desprinde de pe foaie hartia de copt! In mod identic procedam si pentru cea de-a doua foaie de bezea!
    nota: pentru a obtine un blat de calitate trebuie ca vasul in care batem albusurile sa fie bine degresat si uscat!


    3. Cat timp avem la copt blatul, vom putea face crema de unt, astfel: punem la foc mic 400 ml lapte si 10 linguri de zahar, iar separat amestecam 100 ml lapte cu 4 galbenusuri ( ramase de la primul blat) si 3 linguri de amidon! Cand laptele incepe sa fiarba , vom adauga si mixul de galbenus+lapte+ amidon si ametecam in continuare , cateva clocote- pana cand se va lega budinca obtinuta. Dupa ce dam de pe foc crema aceasta adaugam si aromele - vanilia , si vom lasa la racit totul ( avand insa grija sa o acoperim cu o folie alimentara, astfel incat sa nu faca pojghita)!

    4.Cand budinca este bine racita, vom adauga si untul taiat cubulete, omogenizandu-l pana cand obtinem o crema spumoasa - onctuoasa ( cum zice Laura :) )

    5. Pentru jeleu vom pune la fiert fructele congelate cu cca 150 ml apa si zahar , iar restul de apa se omogenizeaza cu amidonul; totodata lasam la hidratat si un plic de gelatina in 100 ml apa rece!
    Cand amestecul de fructe si zahar incepe sa clocoteasca vom adauga si mixul de amidon, ca sa ni se lege crema, iar ulterior , cand amestecul acesta se mai raceste a, adaugam si gelatina direct si omogenizam bine de tot.

    In momentul in care avem si ambele foi de bezea racite vom trece la asamblarea prajiturii; eu am folosit ca suport tot tava in care am facut foile ( tava de argaz), insa am intors-o cu fundu-n sus ( he he ) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.

    Cum asamblam : foaie + jumatate crema untoasa+jeleu fructe+ cealalta jumatate de crema ( mie mi-a cam esuat operatia asta si mi-a iesit asa mai marmorata crema ultima, pentru ca s-a amestecat cu jeleul care era inca prea cald) + foaie. Asta e tot.

    6. Pentru finisare vom pregati insa si o glazura de ciocolata ( alba sau neagra- dupa plac), astfel : topim in cuptorul cu microunde ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si apoi omogenizam bine de tot! Cu acest amestec acoperim prajitura! La final, decoram dupa plac si lasam prajitura intr-un loc racoros, pana a doua zi!
    Am observat ca de pe-o zi pe alta blatul de bezea se inmoaie, astfel ca portionarea se va face mult mai usor a doua zi! Un deliciu de weekend ! Ii mul


Poze

PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU)
PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU) - poza 2
PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (27):

02/11/2014

Ai facut fiecare blat din 4 albuse,ok, si crema din 4 galbenuse,ce ai facut cu 4 galbenuse ramase ,ca doar ai folosit 8 oua?!!! este suficienta crema din 4 galbenuse ptr ambele blaturi?! ar fi frumos ,indicat ca ingredientele sa le scri pe rind ,una sub alta se vad bine si nu poti "sari' ceva!!! poate data viitoare vei sti,or cum am sa incerc se pare ca e buna,foile de bezea sunt f gustoase si aspectuase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/12/2013

Arata super,si cu siguranta e un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2013

Suuper!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/12/2014

Ce gramaj are punga cu fructe?

(0) (0) Abuz
18/11/2014

Daca e sa preluam ceva, sa luam de la laura laurentiu, ce sa iei de aici? fata asta nu e coerenta. poti in cel mai bun caz sa deduci ce vrea sa zica si sa faca. ar trebui sa fi nemancat de o saptamana sa poti manca ce face ea.

(0) (0) Abuz
07/11/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
02/11/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
02/11/2014

Trebuie s-o copiez neaparat si s-o-ncerc!

(0) (0) Abuz
21/11/2013

Super

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Cred ca este un deliciu-mitrita din Canada

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează