Petitchef

Placinta cu mere (2)

Placinta cu mere (2)

Saptamana trecuta am avut o sambata foarte activa: taica'meu voia muschi umplut si friptura de porc si curcan la gratar, eu voiam sos tango, amicul D. a venit si a mancat cam toata friptura, asa ca a trebuit sa dezghet rapid un piept de pui sa-l fac la cuptor cu legume, ca sa aiba ai mei ce manca, si cand sa ma odihnesc si eu un pic, maica'mea a venit cu mareata idee sa-i fac o placinta cu mere. Era deja ora 6 seara, eram in bucatarie de pe la 11, asa ca nu mai conta. Punga de mere rase era dezghetata deja - deci mi se pregatise de mult programul zilei, doar eu aflasem ultima :)) deci...

...mai intai am facut un aluat fraged cu 3 feluri de grasime, asa:
- foaia: cate 100 g de unt/margarina, smantana, ulei, un pliculet de drojdie uscata dr. Oetker, 150 ml lapte, un varf de cutit de bicarbonat, o jumatate de fiola de esenta de rom, si faina cat cuprinde pentru un aluat bun de intins - a intrat cam 550 g.
- umplutura: 1 kg de mere rase si stoarse bine, o lingurita rasa de scortisoara, 5 linguri de zahar, zahar pudra pentru ornat.

Am amestecat toate ingredientele cu cca 200 g de faina
apoi am mai pus faina pana cand aluatul nu s-a mai lipit de maini si de castron. L-am lasat sa se odihneasca 15-20 de minute.
Dupa aceea am intins foaie din jumatate de coca si am pus foaia in tava neunsa, dupa care am presarat merele. Peste mere am dat un praf de scortisoara si 4-5 linguri de zahar.
Am intins si cea de-a doua foaie pe care am pus-o pe deasupra. Mi-a mai ramas ceva aluat, e drept, sta si acum in congelator si ma gandesc sa-l scot sa fac maine niste fursecuri, ceva, ca tot o sa bucataresc non-stop pana duminica pe la pranz cand vin musafirii. De ce vin musafirii? ;) :)) asa vin ei pe la noi duminica, la sfarsit de ianuarie. (prietenii stiu de ce;) )

Am lasat la cuptor la foc moderat aproximativ 30-35 de minute, pana cand foaia de deasupra era usor rumena si mirosea a placinta cu mere si a scortisoara in toata casa.
Am lasat sa se racoreasca putin in tava, am portionat, am pudrat si am servit seara cu lapte proaspat.

Pofta buna! :)








Comentarii (14):

26/11/2013

Un aluat pe care il pregateste masina de facut paine. Am renuntat si la bicarbonat. O alta conditie este ca ingredientele sa nu fie reci.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/11/2013

E preferata mea , dar se poate numai cu un fel de unt /marga /ulei ....:)

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Arata foarte bine. Cred ca am sa incerc si eu.

(0) (0) Abuz
22/09/2013

Complicata

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Great

(0) (0) Abuz
14/09/2013

E

(0) (0) Abuz
13/01/2013

10

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Super

(0) (0) Abuz
18/11/2012

Super

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează