Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura Amandina

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic
de (Vizitează situl)
(4.20/5 - 184 voturi)

25 comentarii





Am luat reteta din revista Practic in bucatarie.
Am tot facut eu amandine, dar nicioadata dupa reteta asta asa ca am zis sa o incerc.La final am fost tare multumita de ea.

Pentru blat avem nevoie de:

-7 oua
-5 linguri de apa
-12 linguri de faina
-12 linguri de zahar(eu am pus doar 10, pt ca mi s-a parut mult 12)
-2 linguri cacao
-1 vf de lingurita sare

Pentru crema ne trebuie:

-1 cana zahar
-2 linguri cacao
-200 gr unt(eu am pus 250)
-7 linguri zahar, pe care eu le-am taiat dupa lista pt ca din nou mi s-a parut prea mult.

Siropul:

-200 ml cafea Amaroy tare(reteta era cu cafea Nova Brasilia)

Glazura:

-5 patratele cioco menaj(eu am pus poiana aerata - 1 tableta)
-5 linguri cafea(eu am pus apa)
-2 linguri zahar(pe care eu nu le-am mai pus, era deja destul de dulce ciocolata)

Blatul:

Batem albusurile cu zaharul, sarea si 5 linguri de apa.
Adaugam cacaoa si galbenusurilefrecate separat si apoi faina.
Amestecam totul cu mixerul.
Am tapetat forma si am turnat compozitia.Lasam 20 min la cuptor.

Crema:

Frecam zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care le fierbem in baie de aburi pana se caramelizeaza crema.
Separat frecam spuma untul.
Cand crema s-a racit adaugam peste unt si amestecam.

Cand blatul e copt, il scoatem la racit , iar apoi il taiempe orizontala in 2 si il insiropam.
Umplem cu crema.
Turnam deasupra glazura si ornam dupa plac.

Pofta buna!

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Ok

4 / 5

Am sa incerc si eu aceasta reteta

5 / 5

Bravo!!!

5 / 5

Super

... click aici pentru a vedea toate comentariile (25)

Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc

Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc
dezgustător
delicios