Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura Cataif

De Retete de prajituri si torturi
(5.00/5 - 2 voturi)

1 comentariu

Reteta prajitura Cataif
Foaia: 3 oua mari, circa 270 g faina. Siropul: 200 g zahar, 200 ml apa, 50 ml rom.

Umplutura: 1 kg frisca sau 1/2, kg frisca, daca se prepara cu gelatina si albusuri.





Din oua si faina se pregatesc taitei subtiri (v. ?Aluat de taitei”). Dupa ce s-au uscat, taiteii se presara intr-o tava mare, smaltuita, ca cea de aragaz, bine unsa cu unt solid in asa fel, incit sa fie acoperita toata suprafata, ca o foaie intreaga de aluat. Se coc la cuptor, la foc mijlociu, 15 minute, pina cind se rumenesc putin. in acest timp, zaharul se fierbe cu apa 2?3 clocote. Vasul se ia de pe foc, se adauga romul si, dupa ce s-au rumenit, taireii se stropesc bine, cu lingura, cu acest sirop fierbinte.

Se mai lasa la cuptor la foc mic, pina cind absorb tot siropul si se leaga intre ei, ca o foaie.

Foaia se lasa sa se raceasca in tava, ca sa se intareasca, apoi se taie in jumatate. Daca foaia s-a lipit de tava, se incalzeste putin tava pe plita, numai citeva clipe, pina cind se moaie zaharul. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, iar cealalta se ridica cu grija si se asaza pe dosul unei tavi sau pe un platou de marime potrivita. Pe jumatatea intreaga se asaza un strat de 3?4 cm grosime de frisca batuta spuma, cu sau fara gelatina (v. ?Frisca”), pe ea se pun patratele, in ordinea in care au fost si, apoi, dupa forma lor, trecind cu cutitul prin frisca, se taie si foaia de dedesubt.








Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail




Imprimer cette page
De Retete de prajituri si torturi (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Este mult mai bun si sanatos ceea ce facem noi in bucatarie ptr copii nostri reteta este superba si usor de preparat am sa o incerccu siguranta


REȚETE


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Mâncăriţă de năut turcească.

Mâncăriţă de năut turcească.
dezgustător
delicios