Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

Prajitura cu mere la tava

de (Vizitează situl)
(4.55/5 - 429 voturi)

48 comentarii




...sau pe tipsie, cum zicea buna mea (si toti banatenii :P)
...nu, nu am uitat de Pasca, hihi, dar pana o "finalizez" m-am gandit ca v-ar prinde bine o prajitura rapida si delicioasa cu mere, mai ales ca e de post (asta fiind, probabil, ultima reteta de post din primavara asta)


Ingrediente:

Pentru aluat:
- 500 g. faina
- 250 g. margarina (rece)
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri zahar
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- 150 ml. apa calduta


Pentru umplutura:
- 8 mere
- 2 lingurite scortisoara
- 10 linguri zahar
- 6-8 linguri gris


Pentru ornat:
- zahar pudra


Mod de preparare:
Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele. Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini (nu dureaza mult :P). Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute ;)


Se imparte aluatul in doua:


Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata:


...si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.
Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris:


Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul ;)


Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul:


Se da prajitura la cuptor (incalzit in prealabil), la 180 grade C. (foc potrivit) pentru cca. 30-35 de minute:


Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac :)


Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare :)))



E o prajitura foarte buna, sper s-o incercati!!! :)
Eu am facut-o seara si ma bucur enorm ca am fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru :P


P.S. In acelasi mod o puteti face si cu dovleac ;)


Imprimer cette page
de Laura's blog (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor

| i cooked this recipe
5 / 5

Excelenta

4 / 5

Sa vedem ce iese :D

| i cooked this recipe
4 / 5

Ok sper sa imi iasa

5 / 5

Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi

| i cooked this recipe
5 / 5

Foarte buna

... click aici pentru a vedea toate comentariile (48)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu...Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Coliva (reteta video)

Coliva (reteta video)
dezgustător
delicios

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics