Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu mere la tava

De Laura's blog
(4.55/5 - 429 voturi)

49 comentarii




...sau pe tipsie, cum zicea buna mea (si toti banatenii :P)
...nu, nu am uitat de Pasca, hihi, dar pana o "finalizez" m-am gandit ca v-ar prinde bine o prajitura rapida si delicioasa cu mere, mai ales ca e de post (asta fiind, probabil, ultima reteta de post din primavara asta)


Ingrediente:

Pentru aluat:
- 500 g. faina
- 250 g. margarina (rece)
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri zahar
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- 150 ml. apa calduta


Pentru umplutura:
- 8 mere
- 2 lingurite scortisoara
- 10 linguri zahar
- 6-8 linguri gris


Pentru ornat:
- zahar pudra


Mod de preparare:
Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele. Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini (nu dureaza mult :P). Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute ;)


Se imparte aluatul in doua:


Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata:


...si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.
Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris:


Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul ;)


Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul:


Se da prajitura la cuptor (incalzit in prealabil), la 180 grade C. (foc potrivit) pentru cca. 30-35 de minute:


Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac :)


Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare :)))



E o prajitura foarte buna, sper s-o incercati!!! :)
Eu am facut-o seara si ma bucur enorm ca am fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru :P


P.S. In acelasi mod o puteti face si cu dovleac ;)


Imprimer cette page
De Laura's blog (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Este o reteta f buna....multumesc

5 / 5

Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor

| i cooked this recipe
5 / 5

Excelenta

4 / 5

Sa vedem ce iese :D

| i cooked this recipe
4 / 5

Ok sper sa imi iasa

5 / 5

Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi

| i cooked this recipe
... click aici pentru a vedea toate comentariile (49)


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata
dezgustător
delicios