Petitchef

Prajitura cu mere la tava

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Pentru ornat:

Preparare

  • Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele.
  • Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini . Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.
  • Se imparte aluatul in doua:
    Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris.
  • Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul.
  • Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul.
  • Se da prajitura la cuptor , la 180 grade C. pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare.
  • A facut-o seara si ma bucur enorm ca a fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru.


Poze

Prajitura cu mere la tava
Prajitura cu mere la tava - poza 2

Întrebări:




Comentarii (56):

08/03/2017

CE BUNA PRAJITURA DA CUM SA O FAC

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/10/2016

Buna...dar eu am pus lapte nu apa si am adaugat si 2 oua in aluat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/05/2015

Da este gustoasa i like it!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/06/2014

Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/03/2014

Sa vedem ce iese :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/01/2014

Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/11/2013

Fff buna ,eu am facut merele fara zahar si fara gris mai''dietetica'' si a iesit ff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:E FFF BUNA SI USOR DE FACUT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
anca, 06/05/2019

Mie aluatul mi-a iesit foarte moale. l-am intims in tava cu mana dar placinta a iesit foarte buna

(0) (0) Abuz
mariana stela_p2013, 06/04/2018

Este foarte buna . Eu o fac cu unt si mai adaug un galbenus + un ou intreg iar in loc de praf de copt pun bicarbonat de sodiu dizolvat cu putin otet. In aluat nu pun zahar iar merele le calesc putin cu zahar.

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează