Petitchef

Prajitura de post, cu mar

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Foi:

Pudrat:

Preparare

  • Foi:
    Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .
  • Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min .ps. a copt pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.
  • Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor. Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.
  • Umplutura:
    Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.
  • Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand. Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul. Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.

Rețete inrudite

YouTube

Prajitura la cana



Poze

Prajitura de post, cu mar
Prajitura de post, cu mar - poza 2

Întrebări:




Comentarii (37):

24/11/2013

CRED CA ESTE BUNA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/04/2016

N-ati mai terminat cu retetele de prost?

(0) (1) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 22/11/2015

Uf, uf, uffff!!!uite ce ajunsera vestitele foi cu bulion!!!!Se pun cate 12 linguri de zahar, ulei si nectar de rosii facut in casa,din rosii dulci, cu culoare-din magazin nu e la fel de bun.12 linguri de pe timpuri, d`astea mici sigur 15.Altfel nu poate sa preia cantitatea de faina si sa iasa 4 foi.....pt ca umplutura este la mijloc alta culoare.Se poate face crema de post si la mijloc gem acrisor.Originalul este cu crema de lamaie -gem-crema de lamaie, deasupra glazurata -sau serbet.Si tineti minte stimate tinere gospodine- cand coci foi pe fundul tavii care este laborios, nu umpli cu mere prajitura-mai bine faci placinta cu mere de la inceput.A propos....gradul de executie este laborios nu foarte usor ca nu-i clatita si nici gogoasa cu lingura.

(2) (0) Abuz
22/11/2015

Margarina fiarta????e toxica.

(0) (1) Abuz
20/03/2015

Super!

(0) (0) Abuz
06/04/2014

Buna!

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Este.foarte.buna

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
11/12/2013

F buna

(0) (0) Abuz
03/12/2013

Deliciosoooooooooooooo

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! 10 motive pentru a consuma un mar pe zi 10 motive pentru a consuma un mar pe zi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează