Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



Prajitura Krantz

De Retetele Bunicii .ro
(4.39/5 - 31 voturi)

5 comentarii

"margin: 20px 0pt;"> src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-01-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-02-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-03-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-04-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-05-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-06-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-07-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-08-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-09-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-10-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>  src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/uploads/2010/02/prajitura-krantz-11-150x150.jpg" alt="Prajitura Krantz" title="Prajitura Krantz" width="100" height="100"/>
Acum 2-3 saptamani prietena noastra, Simona, a executat o prajitura delicioasa. Am planuit acum cateva zile ca vineri sa mearga Mada pe la ea si sa execute din nou prajiturica. A iesit o minunatie de prajitura, denumita Prajitura Krantz de catre Simona, datorita nucilor pralinate care sunt crocante. Daca nu ar dura atat de mult pana o faci va jur ca n-ar avea nici un cusur src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/plugins/yahoo-messenger-emoticons/emoticons/happy.gif" "border:none;background:none;vertical-align:-25%;" alt="happy" />
Ingrediente
3 linguri faina9 oua300 g unt400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)3 plicuri cu zahar vanilat500 g zahar50 ml ulei (pentru uns tava)sareMod de preparare
1. Foile
Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.
Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.
Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.
2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate
Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.
3. Crema
Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza). Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.
Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.
PS -> Simona, acum 15 minute pe Y Mess: “Vreau sa multumesc familiei care m-a sprijinit, prietenilor … aaa, stai ca nu e Oscar” src="http://www.retetelebunicii.ro/wp-content/plugins/yahoo-messenger-emoticons/emoticons/rolling_on_the_floor.gif" "border:none;background:none;vertical-align:-25%;" alt="rolling on the floor" />
Prajitura Krantz este o reteta ce a fost publicata pe siteul Retetele Bunicii .ro
De asemenea v-ar putea interesaChec FloryFursecuri ieftine la linguraCozonac cu macTort “Vezuviu”GogosiPizzaPrajitura cu fructePlacinta cu mereTort cu zmeuraChiftele de dovlecei

Imprimer cette page
De Retetele Bunicii .ro (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Am incercato este exraordinara de deliciasa felicitari

5 / 5

Foarte buna

4 / 5

A executat prajitura? A decapitat-o sau ce?

| i cooked this recipe
5 / 5

Este f, buna

5 / 5

Super buna


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Muschi de porc impanat la cuptor

Muschi de porc impanat la cuptor
dezgustător
delicios