Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Antreuri

Guacamole

Felul principal

Spaghete bolognese

Desert

Papanasi

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic

Prajitura Raffaello

de (Vizitează situl)
(4.75/5 - 167 voturi)

23 comentarii




Reteta by Laura S.


Ingrediente-Crema:

- 750 ml frisca lichida
- 700-750 g. ciocolata alba (cu ciocolata mai multa iese crema mai tare)
- lichior de cocos sau cateva picaturi de esenta de migdale

Mod preparare:
Frisca lichida se pune pe foc pana ce da sa fiarba, NU mai mult!!!!!!!!!
Se adauga ciocolata si se amesteca incontinuu pana se topeste.
Se adauga lichiorul sau esenta de migdale si se pune la rece peste noapte, in frigider.
Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.


Ingrediente:-blat-I-
Tava folosita este de 25/35cm.
- 3 oua
- 100 g. zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte (eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos)
- 100 g. zahar
- 200 g. faina
- 1 pachetel praf copt

Mod preparare:
Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100g zahar, laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace ca. 20-25 min. la 180 grade C.

Ingrediente: -blat-II-
- 5 albusuri
- 150 g. zahar
- 150 g. fulgi cocos
- 2 ls (lingura supa) faina
- 1/2 pachetel praf copt
- cateva picaturi esenta migdale (optional)

Mod preparare:
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare.
Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.
Totul se toarna in tava captusita cu hartie pergament si se coace la 180 grade C cca 20-25 min.

Finalizare:
A doua zi cand blaturile sint gata coapte si racite se asambleaza prajitura:
blat-I- este la baza, se pune crema, se aseaza deasupra blat-II- ,se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos.
Se da la frigider (congelator) peste noapte.



E o prajitura incredibil de gustoasa!!! ..pentru care ii multumesc Laurei, o bucatareasa desavarsita, de la care am invatat multe!
Iti multumesc din suflet, draga Laura, pentru prajitura asta delicioasa, care a devenit preferata mea...si pentru toate celelalte!!! :)
Bogdi a papat din ea cu atata pofta cum doar din Mini-pizzele tale o face! :)))

Am sa va arat cateva poze din timpul prepararii celor...nu mai putin de 4 "bucati" de Raffaello, pe care le-am facut de Craciun!!! :))
...si pentru noi...si pentru prietenii nostri dragi... :)
Asa au aratat "pachetelele-cadou" de anul asta: o portie de Raffaello + o portie de Amandine (se vad blaturile in poza) ...sau dupa caz - Prajitura Snickers! :P


Eu primul blat l-am intepat din loc in loc cu un betisor de lemn si l-am insiropat fara mila cu Pina Colada -lichior de cocos :P


Am surprins si crema de ciocolata alba, care mi-a iesit de fiecare data...si am facut-o de muuulte ori :D ...cam moale (eu cred ca e din cauza calitatii ciocolatei, care desi e "de firma", adica Milka, nu de menaj, are totusi o calitate ce lasa de dorit)
Daca va iese, totusi, prea "curgatoare" chiar si dupa ce ati batut-o, va propun sa-i adaugati ceva gelatina topita (ori foite ori granule)


...aici alaturi de cel de-al doilea blat, cel de cocos:


Asamblarea blaturilor si a cremei:




Inainte de a fi dat la frigider (desi eu l-am tinut la congelator intreaga noapte):


La pozat, pe coridor :P ...a doua zi:


Prim-planuri delicioase!!! :))



Sectiune:



Trebuie sa o incercati, e absolut delicioasa!!! :)




P.S. ...si daca tot am pomenit de dulciurile pe care le-am facut de Craciun...dintre care v-am aratat deja doua, adica:
- Saviecuta cu mac si nuca -Baigli
- Greta Garbo -Jerbo
...si iata, inclusiv pe a treia, pe care o puteti "savura" chiar aici pe pagina :P ...am sa va dau si linkul ultimei retete care a avut onoarea sa apara pe masa noastra de Craciun, alaturi de cele enumerate deja :)
...si anume: Chec simplu

S-aveti pofta!!! :P

Imprimer cette page
de Laura's blog (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Foarte buna

5 / 5

Arata super, dar crema nu mi sa intarit a ramas destul de lichida.

5 / 5

Foarte buna

5 / 5

E o reteta ff buna si gustoasa

5 / 5

E superba...am sa o incerc de Craciun...

5 / 5

Super buna!

... click aici pentru a vedea toate comentariile (23)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu...


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător