Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura usoara cu cirese

de (Vizitează situl)
(4.93/5 - 15 voturi)

2 comentarii

Am vazut aceasta prajitura pe unul din blogurile de pe care as incerca toate retetele daca as avea timp... cel al Laurei Sava. Mi-a placut cum arata si mi-am zis sa o incerc... Am facut-o de ziua mea si a fost foarte buna... Pare multa crema... dar nu e... Este o crema incredibil de pufoasa si usoara (si de preparat, dar si usoara la gust... e delicioasa). Denumirea cu care se gasete pe blogul Laurei Sava este de "prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese".. eu i-am scurtat putin denumirea.
Nu mi-a iesit asa de aspectuoasa ca cea a Laurei, dar va asigur ca este delicioasa! (sotul nu prea a vrut sa manance, dar in final cand sa guste a zis "ce multa crema!!" dupa ce a termiat o portie a zis "da e buna"... )

Dar sa trecem la ingrediente si preparare.. Am sa dau copy la reteta Laurei, dar am sa va zic si parerile mele.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao
Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
- 400 g. iaurt
- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese (580 ml.)
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat
Preparare:
Incingeti cuptorul la 200 grade C.
Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu mixerul)
Turnati compozitia intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului e super), unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt:
Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate
Desfaceti borcanul cu cirese (daca au samburi, nu uitati sa-i scoateti )
Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta (pentru ca folia sa adere bine, stropiti forma cu apa). Insiropati blatul cu siropul preferat. (eu, ca de obicei- cu sirop de zahar ars)
Inmuiati foile de gelatina in apa rece (cat sa se sclade bine :D)Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor. Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata. Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.
Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc (cele de prezentare :P) sa fie drepte.Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati.
Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra.

Mie nu mi-a iesit lichida compozitia de crema inainte sa o dau la frigider... Motiv pentru care am lasat-o la frigider doar 10 min.
Parerea mea ca as fi putut coace 2 blaturi in tava de 24/34 si ar fi fost si stratul de crema mai putin inalt... dar va asigur ca si asa a fost delicios... fara sa ai senzatia ca e multa crema atunci cand mananci... Pot sa va zic eu care am "ras" tot ce a ramas pe castronul in care am facut crema...
Cat despre marginile prajiturii... dupa ce le-am taiat le-am pus la pahare transparente si le-am dat invitatilor sa manance cu lingurita.. Au papat TOT....
Multumesc Laura de reteta!

Blatul:

Compozitia era atat de pufoasa... chiar si la amestecat... imi dadea senzatia de spuma de capucino!


Crema:








Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super,cred ca e foarte buna. voi inceraca!

5 / 5

Foarte buna am facut si eu bravo


Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Cupcakes cu ciocolata

Cupcakes cu ciocolata
dezgustător
delicios