Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Pregatiri de paste

(4.50/5 - 14 voturi)

1 comentariu

Pregatiri de pasteTipul rețetei:
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gătire: 60 minute
Gata în: 2 ore
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Aluat
- 1kg jumatate de faina
- 3 oua intregi
- 3 galbenusuri
- aprox 540 ml lapte
- 60-75 g drojdie proaspata
- un varf de sare
- 300 g zahar
- 200 g unt topit
- coaja de lamaie
Umplutura
- 500 g nuca
- esenta de vanilie
- 2 albusuri batute cu zahar
- putin lapte fiebinte
Preparare:

Etapa 1: Framantam drojdia cu zaharul si sarea si lasam la dospit.Ouale le batem bine si turnam deasupra laptele caldut, untul topit si amestecam cu drojdia dospita si adaugam faina cat cuprinde.
Am lasat sa creasca mult timp(cam 2-3 ore) pentru ca intre timp m-am ocupat de altceva.

Etapa 2: Nuca se amesteca cu toate ingredientele. impartit aluatul in 3 parti(2 egale si 1 putin mai mica pentru pasca).Cele 2 parti de aluat impartit in 4, 2 pentru un cozonac.

Etapa 3: Intins o foaie si umplut cu nuca, rulat si impletit in 2. lasat la crescut in tava aproximativ o ora uns cozonacii cu ou.

Etapa 4: Copt aprox 1 ora(primele 40 min la foc tare dupa care redus temperatura)Mi-era dor de un cozonac de casa, nu mancat de ani buni!




Printează pagina
De antzuka (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Ok

Postat 14/04/2013, 15:12

Rețete inrudite



Articole conexe

Pastele - delicii italienePastele - delicii italieneSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!20 de idei de aperitive pentru masa de Paste20 de idei de aperitive pentru masa de Paste



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Delicios sau Dezgustător

Cartofi gratinati cu piept de puiCartofi gratinati cu piept de pui
dezgustător
delicios