Petitchef

Aperitiv de hribi (Masa de Revelion 2011)

Aperitiv de hribi (Masa de Revelion 2011)

Se face mai intai un aluat de paine din 300 g de faina, la care se adauga 2 oua, o lingura buna de unt si lapte in loc de apa. Se lasa la dospit cel putin 30 de minute.

Din 400 de grame de hribi conservati pentru iarna, se face un amestec ca aici cu ceapa prajita si verdeata, 1-2 oua, piper, sare si un morcov ras pe razatoarea mare.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde o singura foaie si se unge cu amestecul de hribi.

Apoi se ruleaza strans

si se pune intr-o tava de cozonac unsa cu ulei, care merge la cuptorul incalzit aproximativ o ora la foc potrivit. Pe deasupra rulada astfel obtinuta se unge cu ou batut inainte de a o pune in cuptor.

Cand este gata, se scoate pe o planseta din lemn si se lasa sa se raceasca.


La masa se taie felii si se pun pe un platou.
Nu este cine stie ce grozavie, dar e bun. Dupa gustul meu ar fi si mai bun cu niste arome mai tarisoare, dar taica'meu este foarte traditionalist in aceasta privinta, adica in afara de piper si marar sau patrunjel extrem de rar mai foloseste si altceva la mancaruri.
Vreau sa va mai spun ca a luat reteta dintr-o revista de integrame, reteta care nu continea deloc cantitatea de lichid care este necesara la aluat :))

Maine, salata de ton, asa cum am facut-o eu de Revelion. Sau poate chiar in seara asta.







Comentarii:

21/09/2013

MERITA INCERCAT

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa! Cum sa bei corect de Revelion Cum sa bei corect de Revelion

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează