Petitchef

Risotto cu sparanghel

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cozile sparanghelului sunt tari si lemnoase, asa ca trebuie eliminate. Simplu, indoim lujerul, si in mod natural se va rupe exact acolo unde trebuie; aruncam partile lemnoase. Curatam putin din coaja, cu cutitul economic, pana unde incep mugurii.
  • Punem o oala cu apa multa la fiert, impreuna cu o priza de sare, una de zahar si putin ulei de masline. pus sparanghelul in apa din momentul cand aceasta clocotea, si am lasat fix 5 minute, apoi scurs si transferat repede intr-un vas cu apa rece ca gheata- astfel fierberea se opreste, si sparanghelul isi pastreaza vie culoarea. Taiem cozile sparanghelului bucatele mici, mugurii ii pastram intregi. Cozile le facem piure, cu putina apa.
  • Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei de masline, si putin unt, adaugam ceapa, si cand aceasta devine sticloasa, adaugam si orezul, calim pana cand acesta are tendinta sa se lipeasca. In acel moment, adaugam un polonic de supa fierbinte - supa trebuie sa stea pe foc mic, ca sa ramana fierbinte pe tot parcursul prepararii risotto-ului.
  • Cand polonicul de supa s-a absorbit, adaugam altul, amestecam putin, si lasam orezul sa absoarba lichidul. Nu trebuie pazit intre timp apucat de calcat. Din cand in cand, mergeam si mai turnam un polonic se supa Cam in 20-25 de minute e gata. In final, adaugam piure-ul si mugurii de sparanghel, si mai lasam acoperit 5 minute.


Poze

Risotto cu sparanghel
Risotto cu sparanghel - poza 2
Risotto cu sparanghel - poza 3
Risotto cu sparanghel - poza 4
Risotto cu sparanghel - poza 5

Întrebări:




Comentarii (14):

Oana, 14/05/2021

Scuze ca de abia acum va las comentariul meu. Gatesc reteta aceasta de cativa ani (adica de cand a fost postata) si a devenit unul dintre felurile preferate ale fetiei mele. Foarte-foarte buna. Intrebare: de ce la aceasta reteta nu se foloseste vin? In general la risotto se pune, nu? Vina alb, sec.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
laura cioabla, 07/11/2017

SUPER BUN

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/10/2016

Multumesc de retete.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/06/2013

Azi vreau sa incerc reteta nu stiu dar mia lasat apa in gura ham

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 07/11/2017

Silvia, draga mea, cred ca ai folosit pecorino la calcat, ca in reteta nu apare. Acum stiu ca ai sa te superi iar pe mine, dar cauta sa te amuzi si tu de reteta, chiar daca, poate, astia de la PetitC au comis-o iar.

(1) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Nu ma supar. Au lasat ceva afara.
" Am servit cu feliute de pecorino romano si pentru un final delicios, am adaugat cateva picaturi de ulei de trufe."
http://silvia-unaalta.ro/2009/11/13/risotto-cu-sparanghe/

Cristinika k furinik, 07/11/2017

Dragi si drage !
Chiar nu mai putem gati orez cu sparanghel decat cu pecorino ! Branza noastra ne sta in gat !

(1) (1) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

In primul rand, ca e risotto, si cam cere parmezan, sau o branza tare, cu gust puternic.

22/02/2017

Super bun

(1) (0) Abuz
13/04/2014

I like it

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Ce e pecorino romano?

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează