Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)


INGREDIENTE

2 vinete de marime medie (circa 500 g), t?iate în cuburi
1 varz? medie, taiata fideluta (circa 1 kg)
2 ardei grasi, tocat (250 g)
1 ardei iute feliute, curatat de nervuri si seminte (sau mai putin, atat cat sa fie muraturile un pic iuti)
4 patlagele verzi - 450 g, tocate
4 morcovi rasi lung - 450 g)
1 manunchi de petioli de ?elin?
1 capatana de usturoi fin tocat
1 can? cu ment? proasp?t? tocata
1 can? cu p?trunjel proasp?t tocat
4 linguri de sare
300 ml o?et de vin
Incepem cu vanata, care se va taia felii, se presara cu sare si se va lasa la scurs, punand pe acestea o greutate. Se las? aproximativ 20 de minute, apoi se clatesc cu apa rece; se storc usor.
Într-un castron mare amesteca, toate legumele ?i plantele aromatice. Se adaug? sare ?i se amestec? bine cu mâinile. Dam deoparte vreo 20 de minute.
Pregatim un borcan de 2l, sterilizat prin fierbere în ap? ?i uscat bine.
Umplem borcanul cu legumele stoarse usor, apoi turnam o?et cat sa fie acoperite legumele. Legam borcanul cu celofan; se p?streaz? într-un loc rece si se consuma dupa o s?pt?mân?.

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:


Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Prajitura cu frisca si capsuni a zeilor

Prajitura cu frisca si capsuni a zeilor
dezgustător
delicios