Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

De NATURAL 100 % - SAFE FOOD


INGREDIENTE

2 vinete de marime medie (circa 500 g), t?iate în cuburi
1 varz? medie, taiata fideluta (circa 1 kg)
2 ardei grasi, tocat (250 g)
1 ardei iute feliute, curatat de nervuri si seminte (sau mai putin, atat cat sa fie muraturile un pic iuti)
4 patlagele verzi - 450 g, tocate
4 morcovi rasi lung - 450 g)
1 manunchi de petioli de ?elin?
1 capatana de usturoi fin tocat
1 can? cu ment? proasp?t? tocata
1 can? cu p?trunjel proasp?t tocat
4 linguri de sare
300 ml o?et de vin
Incepem cu vanata, care se va taia felii, se presara cu sare si se va lasa la scurs, punand pe acestea o greutate. Se las? aproximativ 20 de minute, apoi se clatesc cu apa rece; se storc usor.
Într-un castron mare amesteca, toate legumele ?i plantele aromatice. Se adaug? sare ?i se amestec? bine cu mâinile. Dam deoparte vreo 20 de minute.
Pregatim un borcan de 2l, sterilizat prin fierbere în ap? ?i uscat bine.
Umplem borcanul cu legumele stoarse usor, apoi turnam o?et cat sa fie acoperite legumele. Legam borcanul cu celofan; se p?streaz? într-un loc rece si se consuma dupa o s?pt?mân?.


Printează pagina Adaugă la favorite
De NATURAL 100 % - SAFE FOOD (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)